Bestil inden kl. 14 på hverdage for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magnetbånd til stof

Magnetbånd til stof

Vidste du, at du både kan sy og lime magnetbånd på stof?

Vi har både magnetbånd med og uden selvklæb, og vi vil her liste nogle anvendelsesmuligheder samt vores bedste anbefalinger (men også, hvad vi absolut ikke kan anbefale, når det handler om magnetbånd til stof).

Vælg altid et "råt magnetbånd" til stof, dvs. et magnetbånd, der ikke er efterbehandlet med farve, da farvet magnetbånd er mindre magnetisk. Vi anbefaler derfor kun det mørkegrå magnetbånd til ophængning af stof.

Sæt altid magnetbånd uden på stoffet - magnetbånd med stof udenover giver en meget svagere magnetisme, da stoffet skaber afstand. Dette gælder også ved tyndt stof! Vi uddyber dette længere nede i indlægget under "Magnetbåndet skal yderst".

Fotoserie af, hvordan vi anbefaler og ikke anbefaler, at man bruger magnetbånd på gardinstof

Sy magnetbånd på stof

Du kan sagtens sy i magnetbånd; også med symaskine. Du skal blot bruge en tyk nål - samme type som du syr i cowboystof med. Og så skal du sy i et roligt tempo, da magnetbåndet er tykt. Det er dog vigtigt, at du vender magnetbåndet korrekt før syning:

  • Magnetbånd uden selvklæb skal vendes med den side udad, der ikke har en rille i (den helt plane side)
  • Magnetbånd med selvklæb skal vendes med limen ind mod stoffet.

Lim magnetbånd på stof

Magnetbånd fås også med selvklæb og kan bruges helt uden at skulle sy det fast. Det sidder godt fast på det meste slags stof, så længe stoffet har tætte masker eller er lavet af net, der ikke fnugger. Du skal bare tænke på, at limen skal have en flade, den kan virke på.

  • Eksempelvis er et stykke bomuldsstof nemt at lime på, da stoffet giver en stor flade for limen at virke på.
  • Man kan også lime magnetbånd på velourstof, men kun hvis man gør det på bagsiden, der er mere fast og ikke fnugger.
  • Men man kan ikke sætte det fast på f.eks. en striktrøje.

Hvis du har stof eller strik med bredde masker og løse tråde, skal du gå efter en løsning, hvor du syr, da limen ikke kan sidde fast.

Du kan også sagtens vælge at sy magnetbånd med selvklæb fast og bruge limen til at holde magnetbåndet bedre fast mod stoffet, imens du syr.

Relaterede produkter - Magnetbånd til stof

Magnetbåndet skal yderst

Når du skal hænge et enkelt stykke stof op magnetisk - f.eks. et gardin - så skal du sætte magnetbåndet yderst, så det får direkte kontakt med metalfladen eller et andet stykke magnetbånd. Der skabes en lille afstand med stof udenpå magnetbåndet, og det er nok til at gøre, at magnetbåndet ikke sidder godt nok fast.

Vi har lavet et FAQ indlæg om gardiner, hvor vi også viser, hvorfor vi ikke kan anbefale at lægge magnetbåndet ind i løbegangen på gardinet - du kan se indlæg og video om gardiner her.

Hvad kan man vælge mellem?

Vi har lavet en lille produktvideo her, hvor du kan se de forskellige typer magnetbånd, som kan bruges til stof:

Flere løsningsforslag med magnetbånd

Du kan også bruge magnetbåndet til myggenet. F.eks. har vi lavet et indlæg, hvor vi har sat myggenet op med magnetbånd i en bil. Og ellers finder du også mange andre forslag til anvendelse af det fleksible magnetbånd i vores FAQ.

I tvivl om hvad eller hvordan?

Hvis du er i tvivl om, hvad du skal vælge og i hvilken størrelse, eller hvordan du bruger produkterne til dit projekt, så tøv endelig ikke med at kontakte os. Vi sidder klar i kundeservice alle hverdage og vil gerne hjælpe dig i mål med at løse en magnetisk udfordring.