Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Powermagneter
  3. Magneter med lim - Neodymium

Magneter med lim - Neodymium

Hvordan limer jeg magneter fast?

Der er nogle ting, der skal være i orden, inden du er klar til at sætte powermagneterne med lim fast. Bl.a. skal overfladen være rengjort og tør (vi har testet ned Ajax og Grundrens, og Grundrens er klart bedst til formålet). Og så skal fladen være helt plan - der må ikke være buler i malingen, splinter i træet, kanter, knopper osv. 

Hvis overfladen ikke er helt glat

Der er heldigvis stadig mulighed for at lime magneter fast, selv om overfladen ikke er helt glat på det sted, hvor magneten skal sættes fast. Du skal blot bruge en god klat af UHU Max Repair lim eller tokomponentlim - du kan ikke bruge hvilken som helst superlim, da den skal være egnet til magneter (ellers kan forniklingen blive ødelagt, eller magneten kan blive opvarmet og miste magnetismen). Lad limen tørre rigtig godt - og gerne dobbelt op i tørretid, fordi fladen ikke er helt plan, og et giver limen udfordringer, hvis den ikke er gennemtør.

Kan jeg lime andre magneter fast?

Du kan i princippet lime alle magneter fast på en ren og plan overflade - de behøver ikke være født med lim på. I så fald skal du ridse fladen let med finkornet sandpapir (altså den side, der skal lim på), så limen har noget at gribe fat i. 

Hvordan tiltrækkes magneterne? 

Alle vores selvklæbende magneter leveres i sæt. Det betyder, at du får en stribe, hvor de er parret med nord/syd. Du skal derfor kun bekymre dig om at sætte dem lige over for hinanden og ikke tænke så meget på poler, hvis blot du kombinerer dem i de sæt, du modtager dem i.