FRI FRAGT HELE PÅSKEN, NÅR DU BESTILLER FOR MIN. 100 KR.

Hestesko magnet

Hestesko magneter fremstilles af aluminium, nikkel, kobolt og jern (AlNiCo) - stærkere end ferrit men ikke lige så stærkt som neodymium. AlNiCo bruges, fordi det er stærkere og tåler højere varme end vores andre permanente magneter.


De klassiske hestesko magneter

De fleste har stiftet bekendtskab med en hestesko magnet i fysiktimen i folkeskolen. Vi sælger også flest magnetiske hestesko til folkeskoler og anden undervisningsbrug. Hestesko magneter er ikke lige magnetiseret over hele fladen af tekniske årsager. Kun toppen af hesteskoen danner et homogent magnetfelt mellem polernes ender. Har du brug for et stærkt, homogent magnetfelt, anbefaler vi dig i stedet at kigge på magneter af neodymium.

Tåler ikke hård brug

Selv om de er stærke, så tåler de ikke at få stød eller blive klemt sammen; det får dem til at knække. Så vi får ofte at vide, at hesteskomagneterne er skrøbelige. Men de er faktisk ret hårdføre, hvis blot man bruger dem til det, de er tiltænkt: nemlig at tiltrække andre ting magnetisk og tjekke polerne på magneter. Hvis du har brug for noget til vilde forsøg eller mere hård brug, skal du vælge en anden type magnet, eller også kan du beklæde din hesteskomagnet med et "gummiærme", som har hul i enderne til hesteskoens ender. Det holder sammen på magneten. Alternativt skal du søge videre efter professionelle (og meget dyrere) hesteskomagneter, som tåler at blive behandlet hårdere.