Bestil hverdage inden kl. 14:00 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magnetmaling

Magnetmaling

Sådan maler du med magnetmaling

  • Vælg en flade, der er jævn - hvis du skal slibe den (f.eks. en træplade), skal du huske at fjerne alt slibestøv.
  • Klargør overfladen - den skal være fast, ren og tør
  • Grund overfladen med alm. maling eller fortyndet sort tavlelak, hvis du skal male på en overflade, der er stærkt sugende (råt træ, beton o.lign.). den er stærkt sugende.
  • Rør godt rundt i malingen og påfør rigeligt med magnetmaling med en bred pensel - det er en tung masse, så det er svært at bruge malerrulle. Malingen fortyndes lidt med terpentin, så den er nemmere at male med.
  • Mal min. 3 lag i alt + 1 ekstra lag for hvert lag tavlelak eller alm. maling, du vil male over med til sidst.
  • Lad magnetmalingen tørre ca. 12 timer mellem hvert lag.
  • Lad den færdige malede flade hærde i 5-7 dage, inden du den i brug.
  • Køb kun stærke magneter til din malede magnetflade - alm. souvenirmagneter og små køleskabsmagneter virker ikke optimalt.

Dansk produceret magnetmaling

Magnetmalingen, som du finder her på siden, er produceret af Skovgaard og Frydensberg, og er af den absolut højeste kvalitet, hvilket kan spare dig mange penge. Vælger du at købe discount magnetmaling, vil du faktisk ofte komme til at bruge flere penge, fordi magnetmaling i lav kvalitet kræver mange flere lag maling for at få den ønskede effekt.

Med magnetmaling kan du lave enhver tør og fedtfri overflade om til en opslagstavle. Hvis du eksempelvis bruger opslagstavler meget på din arbejdsplads, kan du lave en hel væg om til en stor opslagstavle. Det ser både fedt ud, og samtidig er det super praktisk.

Whiteboard maling

Kært barn har mange navne - magnetmalingen går f.eks. også under betegnelsen whiteboard maling. Det er dog ikke helt det samme som med et whiteboard, for du får ikke den glatte overflade, som du kan skrive på med whiteboard markers, men du får effekten af en magnetisk tavle, og derfor søger mange efter whiteboard maling, når de egentlig mener magnetmaling. 

Prøverum med magneter

Vi har også hjulpet en forretning med magnetisk maling til væggene ved deres prøverum, hvor de har hængt billeder op af sidste nye mode med magneter + skrevet små sjove beskeder med kridt, så deres kunder bliver inspireret på vej ind i prøverummet til at hente flere styles med ind.

Hvad kan jeg bruge magnetmaling til?

Udover at gøre dit kontor eller hjem unikt, kan magnetmaling også bruges til at løse mange praktiske opgaver. En væg malet med magnetmaling kan som nævnt bruges som et stort whiteboard med alle dets fordele.

Magnetmaling har også sine fordele i hjemmet. Her kan man for eksempel male en del af en væg over med magnetmaling, og derefter bruge den væg som en opslagstavle, hvorpå der kan hænge billeder af familien, skoleskemaer, huskesedler og så videre.

Derudover kan der også tegnes med kridt på magnetmalingen, hvis du maler væggen over med tavlelak som sidste lag. Har du et kreativt barn derhjemme, kan du eksempelvis male en skabsdør med tavlelak; så barnet får en hel tavle på værelset, som kan bruges til at tegne på.

OBS! Tavlelak kan sagtens bruges uden magnetmaling under. Så bliver fladen bare ikke magnetisk.

Hvordan påfører jeg magnetmaling?

Nogle vil måske være lidt kritiske over at få malet en væg sort af magnetmaling, men frygt ej! Du kan nemlig male væggen tilbage til dens originale farve efterfølgende og stadigvæk beholde den magnetiske effekt. 

Hvis du gerne vil overmale den færdige tavle med en anden farve, bør du desuden sørge for at købe nogle lidt stærkere magneter. Men en god tommelfingerregel er, at for hvert lag alm. maling, der skal ovenpå tavlen, skal der et ekstra lag magnetmaling nedenunder.

Det er vores erfaring, at der skal mindst tre lag til for at opnå den bedste effekt. Vores anbefaling er derfor, at du påfører mindst tre men gerne flere lag magnetmaling. Malingslag derudover gør blot magnettætheden større og derved tavlen stærkere rent magnetisk.

Kom gerne med dine spørgsmål

Er du lidt i tvivl om, hvorvidt magnetmaling er noget for dig, eller mangler du inspiration til, hvad det kan bruges til? Så tøv endelig ikke med at kontakte os.

Vi har bred erfaring og en masse gode idéer til, hvordan du kan lave en magnetisk tavle. Vi har bl.a. leveret magnetmalingen til DGI Byen, hvor alle væggene i deres store fælleskontor er malet. Og vi har leveret magnetmaling til tøjbutikker, der ville lave en anderledes modevæg med modelbilleder og tilhørende kridt-tekster som inspiration i butikkerne. 

Der står også en god mængde information, hvis du klikker dig ind på de enkelte produkter. Her kan du blandt andet læse nærmere om påførelsen.