Bestil inden kl. 14 på hverdage for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Hæng myggenet eller gardin op i bilen

Hæng myggenet eller gardin op i bilen

Myggenet til bilen - eller måske et gardin til afskærmning af solen?

Når du skal sætte gardin eller myggenet op i bilen, bør du overveje en magnetisk løsning - så er du ikke afhængig af at skulle sætte stoffet i klemme i bilruden og få klemt vindues- og dørlisterne skæve.

OBS! Sæt aldrig noget op i vinduet under kørsel, der kan blokere førerens udsyn - det er for farligt. Brug løsningen til side-bagruderne eller til når du holder stille og har brug for skygge og en insektfri bil.

Myggenet til bilrude

Vi har allerede andre myggenet-løsninger, men da efterspørgslen for magnetløsninger til bilen er steget, kommer her et indlæg specifikt for biler. Du kan se løsning til hjemmet her.

Dette skal du vide, før du går igang:
Det er ikke alle steder på bilen, der er lige magnetiske. Og der kan også være store forskelle på bilmærkerne. Men de fleste personbiler har god plads på sidedørene lodret, hvor man kan sætte en strimmel magnetbånd udenpå myggenettet, så det klæber magnetisk mod bildøren.

Her er fotos af måder du kan sætte myggenet op i bilen på uden at skulle sætte det i dør eller vinduet

Den nemme løsning

Det nemmeste er klart at tage noget magnetbånd og lime fast uden på myggenettet - det klæber fint fast til stoffet, så længe det ikke fnuldrer (og det gør myggenetstof sjældent). Det gør dog, som nævnt ovenfor, at du skal finde flader, der er store nok til at sætte magnetbåndet op, og det kan være en udfordring på sideruderne, hvis du vil have det hele vejen rundt. Det sidder dog fint fast i sidderne (på de lodrette flader) med magnetbåndet. Og især hvis det skal sidde uden på bilen, hvor der er flere store flader til at sætte det fast på magnetisk (se foto nr. 3 ovenfor)

Den fleksible løsning

Hvis du ikke ønsker at ændre på stoffet, kan du også blot sætte gummimagneter rundt langs gardinet med ca. 20 cm. mellemrum. Vi har valgt at fremhæve gummimagneter til denne løsning, da de ikke ridser, og så kan du vælge en farve, der ligner bilens farve.

Hvorfor 20 cm. afstand? Hvis magneterne sidder for tæt på hinanden, vil de tiltrækkes hinanden for let og ende med at sidde samlet i en klump i stedet for at holde myggenettet udspændt. Du kan sagtens sætte en magnet for hver 30 cm. med held, men så kan det være sværere at spænde det helt ud. Så 4 magneter kan klare tricket, men du bliver gladere for en løsning med 5 eller 6 magneter (afhængigt af størrelsen på ruden).

Fordelen ved at bruge den fleksible løsning er, at du kan bruge magneterne flere forskellige steder, da de ikke er fastgjort til myggenettet. Men det gør også, at du skal have styr på, hvor dine magneter er, næste gang de skal bruges i bilen.

Den mere permanente løsning

Hvis du er lidt fiks på fingrene, så kommer vores klare favoritløsning her: brug sy-i magneter. Magneter til syning er lavet med en plastiklomme, så du kan sy magneterne fast langs kanten på nettet. Så er nettet altid klart til at blive sat op magnetisk, og når du skal folde det sammen, vil du blive glad for at kunne samle det med magneterne, så det fylder mindre.

Her ser du de magneter, vi anbefaler til myggenettet til din bil:

Relaterede produkter - Hæng myggenet eller gardin op i bilen

Gardiner til bilen

Nu bliver det nemt: de samme ting, som vi har skrevet omkring myggenettet, det gælder for gardiner. Du kan nemlig også bruge alle 3 forskellige løsninger til gardiner. Men vær opmærksom på tungt stof eller stof, der fnuldrer meget: her kan der være behov for at sy et bredere magnetbånd på stoffet eller bruges en stærkere lim ved limløsning. Du skal også bruge nogle større sy-i magneter til alm. gardinstof. Men i forhold til løsningen med gummimagneter, er det den samme størrelse, der skal bruges til begge løsninger. Så du kan også bruge 16x11 mm. gummimagneter til dit bilgardin.

På farten

Hvis du skal på bilferie gennem Europa, kan du komme ud for kø-situationer, hvor det kan være rart at sætte myggenet op midlertidigt, samtidig med at du kan rulle vinduerne helt ned. Alle 3 løsninger med magneter kan bruges med åbne vinduer ved meget stille kørsel. Men kun så længe det ikke skygger for ansvarlig kørsel. Magneterne kan dog ikke bruges under kørsel ved fart over 20 km/t. Her er du nødt til at rulle vinduerne op, så vinden ikke tager fat i gardiner eller myggenet.

Solskærm til skygge på bagsædet

Solskærme er også geniale at sætte op med magneter - så slipper du for beskidte sugekopmærker eller skæve dør- og vindueslister ved fastspænding. Og du behøver ikke engang købe en fancy solskærm: en hvid stofble eller lignende kan også bruges. Men hvis det er til et barn, som kan hive fat i afskærmningen, skal du lave en permanent løsning, så der ikke er løse magneter, som dit barn kan sluge.

Rigtig god fornøjelse, og tag endelig fat i vores kundeservice, hvis du er i tvivl om, hvorvidt disse 3 løsningsforslag virker til dit bilprojekt.