Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Powermagneter
  3. Magneter til glastavler

Magneter til glastavler

Mest solgte magneter til glas

Vores bestseller magneter til glastavle er 10x10 mm. powermagneter. De kan bruges på alle magnetiske glastavler, og afhængigt af kvaliteten af glastavlen kan der hænge op til 10 stk. papir under denne magnet, uden at hverken papir eller magnet glider ned af den ellers glatte tavle.

Glasmagneter

Glasmagneter - eller magneter til glastavler - har den udfordring, at de skal "virke" gennem et tykt lag glas, og det er grunden til, at man skal bruge meget kraftige magneter, når man har en magnetisk glastavle. Det er nemlig ikke selve glasset, der er magnetisk, men derimod stålpladen bag glasset.

Styrketab på glastavler

Selv om magneterne har en meget høj styrke, så forsvinder ca. 70-90% af styrken, når der kommer en afstand på 2-4 mm. mellem magnet og tavlens stålplade (dvs. selve glaspladens tykkelse definerer afstanden). Det er derfor, du skal vælge stærke magneter. Og derfor skal du overveje, om en glastavle er den slags tavle, du har brug for. For glas er rigtig pænt til at skrive på, men uden super stærke magneter kommer du ikke langt i forhold til at bruge den som en magnettavle.

Kan man vælge for stærke glasmagneter?

Nu har vi slået fast, at magneter til glas skal være mega stærk. Men samtidig må de ikke være FOR stærke, da de kan ødelægge glasset; de vil altid tiltrækkes det stærkeste magnetfelt (som i dette tilfælde er de andre magneter og ikke selve glastavlen), og så vil du blot stå tilbage med en stor klump magneter, som næsten ikke kan skilles ad - og i værste fald går magneterne også i stykker, fordi de ikke kan klare de hårde stød ved høj fart.

Derudover kan du lave skader på glastavlen og selve magneten med meget hårde stød fra magneten direkte mod glasset. Derfor anbefaler vi ikke, at du vælger en bæreevne på mere end max. 12 kg. - så stærke glasmagneter skal dog håndteres med største forsigtighed, da magnetfeltet mellem to stk. 12 kg-magneter er vandvittigt stærkt og kan forårsage magnetsplinter ved sammenstød uden noget til at dæmpe stødet med (altså ved direkte kontakt mod hinanden i ukontrolleret fart).

Vil du vide mere om magneter til glas?

Vi har i denne kategori samlet alle de magneter, som vi kan anbefale til brug på magnetglastavler, når du i øvrigt følger vores almindelige informationer omkring håndtering af powermagneter.

Og hvis du vil vide lidt mere om valg af magneter til glas, så kan du læse mere på vores FAQ her.

Du er også meget velkommen til at kontakte os på chatten i nederste højre hjørne, på tlf. 71993612 eller på e-mail info@magnetz.dk. Vores kundeservice sidder klar til at hjælpe dig med dine magnetspørgsmål.