Bestil inden kl. 14 på hverdage for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Hæng gardiner op med magneter

Hæng gardiner op med magneter

Gardiner uden at bore? Det er en smal sag med magneter.

Vi får rigtig mange henvendelser omkring opsætning af gardiner uden skruer, og vi har her lavet en guide til, hvordan du sætter dem op med magneter, men også hvordan du laver fede detaljer med magneter.

Ophængning af gardiner med magneter

Der er 5 forskellige måder at hænge gardiner op med magneter på helt uden at skulle bore:

  1. Med magnetbånd mod magnetbånd
  2. Med magnetbånd mod metalbånd
  3. Med magnet mod magnet
  4. Med magnet mod metal
  5. Med magnet mod metalbånd

Magnetbånd mod magnetbånd:
Det smarte med magnetbånd er, at det hæfter mod sig selv. Polerne er blandet, så du skal ikke tænke så meget over, hvordan magnetbåndet vendes. Det fås med og uden selvklæb - så du kan f.eks. lime en strimmel på vindueskarmen og sy en anden strimmel på gardinet

Magnetbånd mod metalbånd:
Denne løsning er lidt som løsningen ovenfor. Du sætter blot metalbåndet fast på vindueskarmen og syr eller limer magnetbåndet fast på gardinet. Du kan ikke bruge metal mod metal, da det kun er magnetisk og ikke er en magnet i sig selv.

Magnet mod magnet:
Dette er den stærkeste løsning: lim magneter på vindueskarmen og match med magneter i samme afstand i gardinet - f.eks. ved at sy magneterne ind i små lommer i stoffet eller ved at vælge sy-i magneter med plastik-hætte, som du kan sy fast på gardinstoffet.

Magnet mod metal:
Denne løsning fungerer bedst, hvis du bruger metal, der har en vis tykkelse, så magnetismen har noget at "gribe fast i". Og du bestemmer selv om du vil lime magneter eller metalplader på vindueskarmen og modsat i gardinet - det giver det samme resultat.

Magnet mod metalbånd:
Metalbåndet er lavet af tyndt og fleksibelt metal. Det betyder, at du skal bruge stærkere magneter ved denne løsning end ved de andre løsninger, da der ikke er så meget at "gribe fast i" rent magnetisk for magneterne. Men det kan sagtens lade sig gøre ved at lime metalbåndet på vindueskarmen og sætte magneterne fast i gardinet.

OBS! Du kan ikke bruge magneter mod magnetbånd grundet den store forskel i magnetisk styrke - over tid vil de permanente magneter demagnetisere magnetbåndet. Så det er ikke en holdbar løsning på den lange bane.

Relaterede produkter - Hæng gardiner op med magneter

Gardinløsning til båden

Et sted hvor det kan være kritisk at bore, det er ombord på en båd. Der er ofte en masse mindre vinduer, som vil være rare at få lukket med en minimalistisk løsning, som er nem at håndtere. Så hvorfor ikke løse det med magneter.

Alle 5 løsninger ovenfor kan bruges. Men hvis gardinerne sidder et sted, hvor der nemt kommer saltvand, så anbefaler vi at vælge en løsning med magnetbånd eller magneter, da saltvandet især er hårdt over for metalpladerne, der ikke er lavet af rustfrit stål (100% rustfrit stål er nemlig ikke magnetisk).

En god tommelfingerregel til magnet mod magnet: sæt dem med max. 20 cm. afstand, så du kan stramme gardinstoffet nok op til at holde solen ude - så fungerer løsningen nemlig også godt til hvis du skal sove ombord på båden. Det er klart, at magnetbånd lukker helt tæt, men da du skal bruge den naturlige version uden farvet overflade for at få magnetisme nok, så fungerer det kun rigtig godt, hvis du kan li den mørke farve, der kommer til at sidde fast på vindueskarmen. Og netop derfor vælger rigtig mange bådejere en løsning med magnet mod magnet til bådens gardiner.

Vi har tegnet disse forslag til gardinløsninger til en af vores kunder (magnet mod magnet). De sorte markeringer symboliserer magneterne:

TEGNING 1:

Tegning af gardinløsning

På tegning nr. 1 viser vi, hvordan magneterne skal placeres foroven på et vindue på 60 cm. i bredden - med 20 cm. afstand mellem hver magnet. Det er vigtigt altid at sætte en magnet i hver side af vindueskarmen, og magneten i midten skal sikre, at der ikke slipper for meget lys ind, ved at det er nemmere at gøre gardinet stramt mellem magneterne. Magneterne i gardinet skal sidde med samme afstand for at passe til magneterne på karmen. Der er brugt lim-magneter til vindueskarmen og alm. powermagneter til gardinet. Og denne løsning viser et løst-hængende gardin - men man kan med fordel lave samme magnetløsning i bunden af gardinet.

TEGNING 2:

Tegning af gardinløsning

Løsningsforslag nr. 2 er lidt mere avanceret, hvor der er syet magneter ind i 2 "baner" foruden i toppen. Det giver en mulighed for at sætte gardinet sammen i lag som et foldegardin - både på langs og på tværs. Og hvis du sætter et sæt magneter langs siderne af vindueskarmen til at fange magneterne på midterste linje, vil du også kunne folde det nedad, så du får solens stråler ind oppefra i stedet for nedefra som sædvanligt. Super fin detalje! Og endnu mere "soltæt" løsning.

TEGNING 3:

Tegning af gardinløsning

Den sidste tegning viser, hvordan man kan lave en løsning med magneter, når gardinerne er i 2 stykker. Ved at sætte et par magneter i en bane i gardinet midt på, hvor de 2 stykker stof mødes, så kan du have en løsning, der lukker solen ude, samtidig med at du kan trække gardinerne fra til hver side. Det smarteste er at gøre det med magnetstave, der klikker fint sammen og ikke fylder så meget. Samme løsning som man bruger, når man lukker et myggenet med magneter på midten.

Husk at parre nord med syd, når du skal lave en magnetløsning med magnet mod magnet. Det giver sig selv, når du står med magneterne, for ved at vende en af magneterne kan de gå fra frastødning til tiltrækning. Men det er så ærgerligt at have sat dem fast med samme pol udad, så de frastødes. Så mærk dem evt. med et lille kryds, så du under syning og/eller limning har helt styr på, hvordan magneterne skal vendes.

Hvilke magneter skal du bruge?

Vi vil meget gerne lave en guide til valg af magnetstørrelse, men det afhænger af (1) størrelsen på vinduet, (2) vægten af gardinet og (3) tykkelsen af stoffet. Så send os gerne en mail med disse 3 ting, og så sender vi dig nogle forslag til magnetvalg.