Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. 2 guides til myggenet med magneter

2 guides til myggenet med magneter

Vi har fået en del henvendelser fra jer, om vi ikke kunne lave et par gør-det-selv guides til myggenet og fluenet med magneter til vinduet. Og selvfølgelig vil vi dele ud af vores viden og hjælpe dig med at undgå sommerens insekter med et insektnet. Hos Magnetz er vi er nemlig vilde med DIY magnetprojekter til hjemmet eller på arbejdspladsen.

Vi har derfor testet 2 metoder:

  1. Myggenet m/syning, og
  2. Myggenet u/syning

Den bedste metode vil være at sy i myggenettet, så du er sikker på, at nettet bliver hvor det skal. Vi vil her vise dig, hvordan du nemt kan lave et fleksibelt fluenet på vinduet med magnetbånd, som gør det let at åbne og lukke vinduet og at fjerne myggenettet efter behov.

Metode 1: Myggenet m/syning

materialer til myggenet med magneter til vinduet.

Sådan gør du trin-for-trin

Start med at måle dit vindue i højden og længden, så du ved hvor meget fluenet du skal bruge. Tilføj min. 19 mm. ekstra stof i både længde og bredde, så du kan sy en kile i myggenettet eller sy en flot afsluttende kant.

Det vil være bedst, hvis du tegner vinduesmålet op på et stykke pap først, så du undgår at klippe forkert i insektnettet - det skal helst ikke sidde for stramt på vinduet. 

Herefter klipper du stoffet efter din pap-skabelon. Og så vælger du en af følgende metoder:

  1. at bukke kanten ind 2 gange og sy en fin kant på nettet, så det får en flot afslutning i kanterne, 
  2. at sy rundt om magnetbåndet i insektnettet, så det sidder fast indeni (hvis du syer rundt om magnetbåndet skal du vente til sidste trin med dette).

    TIP: Det anbefales, at du syer insektnettet på en symaskine for det mest holdbare resultat.

Magnetbåndet med selvklæb skal sættes langs dit vindue

Start med at gøre vindueskarmen ren med grundrens, og vask over med en opvredet klud. Lad det tørre helt.

Nu skal du så benytte magnetbånd med selvklæb langs karmen af dit vindue. Den selvklæbende side er siden med aftagelig folie (se det gule på foto), som du let kan fjerne fra båndets overflade. Klip 4 stykker, der passer sammen i hjørnerne til hele vindueskarmens omkreds (brug evt. et lille stykke magnetbånd til at afrette med, hvis du ikke har en lineal). Det gøres nemmest ved at tage hele rullen og sætte magnetbåndet fast i det første hjørne, og så ellers rulle rullen ud og klippe af med en god saks, når længden passer - og derefter sætte rullen op mod det afklippede stykke og gøre det samme på næste kant af vindueskarmen... gentages, til du er hele vejen rundt.

Se evt. videoen nederst på siden.

Sæt de 4 strimler magnetbånd fast langs karmen ved at trykke det godt fast med hånden. Du kan let rette på selvklæbet på magnetbåndet den første times tid, hvis du ikke første gang har sat det så præcist, som du gerne ville have det.

Brug magnetbånd med selvklæb på vindueskarmen til dit myggenet.

Magnetbåndet skal ovenpå magnetbåndet

Du skal nu sætte striber af magnetbånd med selvklæb ovenpå det magnetbånd, du allerede har fastgjort på vinduet. Det er nemt at se, om magnetbåndet vender rigtigt i forhold til tiltrækning. Hvis det sidder skævt mod de andre stykker magnetbånd, vender du bare rullen en omgang. Du vil igen få 4 stykker magnetbånd på karmen, som du kan klippe af undervejs. Nu kan du så fjerne strimlen, der sidder ovenpå limsiden og sætte insektnettet fast på. 

Vi har lavet en video, som du finder ved at scrolle helt ned på siden.

Brug magnetbånd ovenpå magnetbånd.

Sy magnetbånd og insektnet sammen

Du skal nu se, om insektnettet passer med magnetbåndet på vinduet i størrelsen. Tryk nettet fast på magnetbåndet, der har selvklæber udad. Hvis planen er at sy rundt om magnetbåndet, så det løber i en kile i kanten af insektnettet, skal du nu bukke nettet rundt om magnetbåndet, så det klistres fast på den ene side, og så kan du nemt sy rundt om båndet efterfølgende, fordi det sidder fast med klister lige præcis dér, hvor det passer med magnetbånd-banerne på vinduet. Hvis du har syet en fin kant på fluenettet, skal du nu sy det fast på magnetbåndet  - som minimum en lille syning i hvert hjørne. Du skal bare bruge en cowboy-stof nål eller en anden kraftig nåltype til symaskinen, der kan gå igennem magnetbåndet (det er lavet af en gummiblanding). Vi laver snart en video, så du kan se hvordan dét kan gøres. For vi ved godt, at det er en lang forklaring... 

Nu er du klar til at fastgøre dit magnet myggenet mellem de to magnetbånd på vindueskarmen.

Billede herunder viser, hvordan du nemt kan rette myggenettet, hvis du har lavet en lille klippe- eller syfejl. 

Ret nemt dit myggenet der sidder på magnetbåndet med selvklæb.

Færdigt myggenet til dit vindue

Så er du færdig med dit magnet-myggenet til vinduet og kan let åbne og lukke selve vinduet, når der er brug for det, ved at tage fat i et hjørne af myggenettet og hive det af. Det er svært at se, at der sidder et mygge net på karmen af vinduet, som billedet viser. Så det kommer ikke til at irritere udsynet eller være generende designmæssigt.

Færdig myggenet lavet med magnetbånd.

Metode 2: Myggenet u/syning

Her skal du bruge:

Lav dit eget myggenet uden at sy

Start med at måle dit vindue for at få en ide om, hvor meget myggenet du skal bruge. Til at måle efter anbefaler vi, at du bruger et stykke pap, så du får et myggenet, der passer efter målene på vinduet.

Magnetbånd med selvklæb skal på vinduet

Samme fremgangsmåde som i metode 1: magnetbåndet skal placeres med selvklæber mod karmen af dit vindue. Det er meget nemt at rette, såfremt du ikke første gang sætter det helt korrekt. Du klipper igen i hvert hjørne, så du har sat fire stykker magnetbånd på karmen af dit vindue. 

Det hvide magnetbånd skal ovenpå 

Herefter skal du nu bruge det hvide magnetbånd ovenpå det grå, som du har fastgjort på karmen. Her er det vigtigt, at det hvide magnetbånd vender rigtigt. Hvis magnetbåndet sidder lidt skævt, vender du bare rullen en omgang, og så tiltrækkes det korrekt. Derefter er det bare at placere det hvide ovenpå det grå magnetbånd og klippe af, så du igen har 4 stykker, der passer med de strimler, som allerede er på karmen. 

Insektnettet skal imellem de to magnetbånd

Nu er du klar til at sætte insektnettet fast mellem de to typer magnetbånd. Her vil det være en god ide, at du starter med at fjerne et stykke hvidt magnetbånd af gangen, og så fastgøre mygge nettet mellem de to magnetbånd i en side af vindueskarmen ad gangen. 

Så er du færdig med dit myggenet

Nu har du et magnetisk myggenet, hvor du stadig let kan åbne og lukke dit vindue, når der er brug for det.

Relaterede produkter - 2 guides til myggenet med magneter

Vi har også lavet en video om myggenet

Det er ikke altid nemt at forklare ting på skrift - det kan hurtigt bliver langt og teknisk.

Så vi har naturligvis også lavet en video om insektnet til dig: 

En sidste mulighed er metalplader

Det er også muligt at lave en løsning, hvor du sætter små metalplader op i hvert hjørne af vindueskarmen, og så sætter du efterfølgende gardinet ovenpå med magneter (lidt som når du skal hænge et stort stykke papir op på en tavle med magneter i hvert hjørne). Denne løsning er dog ikke lige så tæt som med magnetbånd. Og løsningen kan først tages i brug efter en tørretid på min. 2 døgn for limen på metalpladerne.

Brug for mere hjælp til dit magnetprojekt?

Hvis du har spørgsmål om disse guides eller ønsker en anden type magnetisk myggenet, kan du kontakte os på info@magnetz.dk.

Hos Magnetz hjælper vi dagligt både virksomheder og privatpersoner til smartere og nemmere løsninger med magneter. Vi har mange års erfaring med magneter, som vi meget gerne deler ud af.