Bestil inden kl. 14 på hverdage - så sender vi din ordre samme dag

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Kan man male på magneter?

Kan man male på magneter?

Hvis du har nogle magneter, du gerne vil skifte farve på, kan du sagtens male dem. Enten med alm. maling med pensel, sprøjtelakering, farvet lak eller med permanente tuscher.

Hvis du maler dem hele vejen rundt, skal du huske at male i et tyndt lag, så magneten ikke mister styrke pga. tykt lag maling. Og ellers kan du overveje at efterlade en enkelt flade på magneten uden maling - for så skal du ikke tage højde for, hvor tykt lag (eller hvor mange gange) du maler magneten.

Dette skal du være opmærksom på

Hvis du bruger magneter på metal som f.eks. et whiteboard eller en metalplade, vil dine magneter kunne tiltrækkes fra alle sider - dvs. magneterne vil reagere monopolart, og du vil ikke skulle tænke så meget over, hvilken side af magneten du maler. Så længe siden, der skal sidde fast mod metalfladen, ikke er malet over med flere (og tykke) lag maling.

Hvis du bruger magneter mod magneter, skal du huske på, at de skal bruge modpoler for at mødes. Det er derfor vigtigt, at du tjekker magneterne for tiltrækningspunkter, inden du bare maler løs. Men hvis du f.eks. sprøjtelakerer dine magneter, burde det ikke være noget problem at bruge dem efterfølgende "magnet mod magnet", fordi laget af lak eller maling bliver forholdsvist tyndt.

Her er et lille udpluk af allerede malede magneter, og så fortæller vi nedenfor om, hvilke magneter man kan male på selv.

Relaterede produkter - Kan man male på magneter?

Hvilke magneter kan man male på?

Du kan male på alle rå magneter (men du kan selvfølgelig også male på magneter, der allerede har en farvet plastikskal, hvor du vil ændre på farven). Det kræver blot, at du vælger en maling, der er egnet til metal, eller at du alternativt bruger alm. maling eller lak men klargører magnetoverfladen først ved at ridse den let med finkornet sandpapir. Vores klare anbefaling er dog at vælge en metalmaling til de rå magneter (og plastikmaling til plastikmagneter), da det giver et meget pænere og mere holdbart resultat.

Mal på magneter DIY

Du kan også vælge at lave magneter personlige ved at male på dem som en form for kunst eller et mini maleri for at gøre dem mere unikke. Det kunne også være, at du ville lave en form for logo på dem. Det kan du sagtens, men husk at give dem et grundlag først, så de næste lag med forskellige farver maling til dit magnetmaleri hænger fast. Og husk at efterlade en enkelt flade bar, hvis du fortsat vil have, at din magnet har samme styrke på f.eks. køleskab eller whiteboard.

Hvis du har noget som f.eks. et logo eller et foto, der skal på flere magneter, kan du overveje magnetprint i stedet. Så bliver overfladen på magneterne på samme måde som et print på papir - bare printet direkte på magneterne.

Magneter til at skrive på

Der er 2 forskellige måder at bruge magneter på, hvis du skal skrive på dem: den ene hvor det skal være permanent (f.eks. til navne eller opgaver), og så er der den anden måde, hvor man kan viske ud igen.

Hvis det skal være permanent:

  1. Skriv navne på magneter, så du nemt kan flytte rundt på navnene i forhold til temaer, opgaver, arrangementer o.lign. Kan se super flot ud med håndskrift på magneterne.
  2. Skriv opgaver på magneter, så du har friheden til at bevæge dem rundt, men ved at skrive med permanent marker, ryger teksten ikke af, og det er smart, når opgaverne er de samme uge for uge.
  3. Tegn symboler, hvis du er god til at tegne. Det kunne være et e-mail symbol, en smiley eller lignende. Bare vælg den farve, der passer til formålet (man kan jo få permanente tuscher i næsten alle farver - vi har 10 forskellige slags).

Magneter med plastiktop er geniale til permanente markers - se magneterne her.

Hvis det skal kunne viskes ud:

Hvis teksten ikke skal være permanent, skal du måske overveje skrivbare magneter - dvs. magneter med en overflade, der kan tåle at blive ændret på som et whiteboard. Vi har bl.a. nogle MagNotes i mange forskellige farver, som du kan skrive på med whiteboard tuscher, og så kan du stadig rykke dem rundt på tavlen som de andre magneter, men du skal bare være obs på, at teksten så kan viskes ud igen.

Vi sidder klar i kundeservice til at hjælpe dig

Hvis du måtte have spørgsmål omkring at male på magneter, så kontakt os endelig - vi sidder klar i kundeservice alle hverdage og vil meget gerne hjælpe dig, hvis du har flere spørgsmål til emnet eller til hvilke magneter, du bør vælge for at få den rette styrke til dit magnetmalingsprojekt.