Bestil inden kl. 14 på hverdage for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Monopolar magneter

Monopolar magneter

Der bliver skrevet meget om monopolare magneter på nettet, og der findes mange teorier om magneter med kun én pol. Men indtil videre findes der ikke noget videnskabeligt, eksperimentielt bevis på, at det rent faktisk eksisterer i universet. Læs evt. om definitionen "Magnetic monopole" på Wikipedia.

Det tætteste du umiddelbart kommer på en monopolar magnet er neodym magneter (også kaldet powermagneter og supermagneter), der bl.a. bruges til maskiner. Neodymmagneter har et utrolig kraftigt magnetfelt, og de kan bære mange hundrede gange deres egen vægt, når de sættes op direkte på en magnetisk overflade (men magnetfeltet svækkes jo længere magneten kommer fra magnetpladen - f.eks. stål - hvilket betyder, at bæreevnen bliver betydeligt mindre på eksempelvis magnetiske glastavler, hvor der er et tykt lag glas mellem).

I rotation virker magneter med neodymium monopole, men fakta er, at uanset hvordan du vender og drejer magneterne, og uanset hvordan og hvor mange gange du deler en neodymmagnet, vil der altid være en nordpol og en sydpol. Dvs. over for hinanden vil to neodymmagneter altid kunne tiltrække og frastøde hinanden. Men over for et andet magnetisk materiale (f.eks. stål eller en magnetisk tavle) vil magneterne tiltrækkes med megge sider. Dette er vigtigt at huske, hvis man skal bruge to neodymium magneter over for hinanden; at de vendes korrekt, så de giver det rigtige resultat (tiltrækkes eller frastødes hinandens poler).

Dette er blot for at gøre det lidt mere "læsevenligt" for dem, som ikke beskæftiger sig med magneter i det daglige, men som gerne vil søge information om monopolar magneter. Skriv gerne til os, hvis vi kan være behjælpelige med noget.

Relaterede produkter - Monopolar magneter