Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Hvad er plus og minus på en magnet?

Hvad er plus og minus på en magnet?

Strøm går altid fra plus til minus, men når vi taler om magneter, bruger vi nord og syd som angivelser i stedet. Og derfor giver det kun mening at tale om plus og minus, når man kigger på elektromagnetisme eller på batterier - ikke almindelige permanente magneter.

Vi har lavet dette FAQ indlæg om nord- og sydpoler.

Vi vil meget gerne hjælpe dig med dine magnetprojekter. Så vi ser ikke skævt til, hvis du ringer og spørger til plus og minus poler på magneter. Dog er det sjældent, at du skal bruge det med polerne til så meget, med mindre du skal udvide en eksisterende magnetløsning med flere magneter, hvor det er vigtigt med rette pol-vej.

Når du køber alm. permanente magneter, kan du blot vende magneten og lige teste retningen, inden du fastgør noget. Men hvis du skal bruge pottemagneter og ikke kan bruge metal som modpol, så er det alfa omega at vide, hvordan polerne sidder, da der kun er 1 "bar" polside på pottemagneterne, da den anden er kapslet ind i metal.

Relaterede produkter - Hvad er plus og minus på en magnet?

Bare eller rå magneter

Når vi taler om en almindelig magnet, der er "bar" eller "rå", taler vi om powermagneter, der blot har en nikkelcoating, eller ferritmagneter uden coating. Dvs. de er ikke indkapslet i en metalpotte, gummi eller lignende men er "bare" en magnet. Du kan se et mindre udvalg ovenfor, hvor du kan sammenligne de to magnettyper, fordi vi har indsat samme størrelser i forskelligt magnetmateriale.

Vil du vide mere om retningen på magneter?

Tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du skal vide noget om de forskellige retninger på magneterne. Så tager vi en snak om dit projekt og finder den rette magnet (og evt. metalplade som modpol, da metal tiltrækkes begge poler og ikke skal vendes på en speciel måde).

Vi sidder klar i kundeservice alle hverdage i åbningstiden.