Vi sender dag-til-dag v/bestilling hverdage inden kl. 14:00

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magnetisering af værktøj

Magnetisering af værktøj

Der kan være flere grunde til at ville magnetisere sit værktøj - eller at sætte magneter på værktøjet. Her er nogle af de ting, vi oftest støder på i vores rådgivning omkring magnetisering af værktøj.

Hvordan kan man magnetisere en skruetrækker

Det kan være smart at gøre sin skruetrækker magnetisk. Så holder den lettere fast på skruerne, så de ikke falder på jorden, imens du skruer. Sådan kan du magnetisere din skruetrækker på 2 måder:

  1. Du kan sætte en lille magnet fast tæt på skruespidsen - den kan sidde fast magnetisk på stålet og skal ikke limes.
  2. Du kan tage en stærk magnet og køre magneten hen over skruespidsen på skruetrækkeren 8-10 gange for at gøre den midlertidigt magnetisk.

3 måder at bruge magnet på skruetrækker

Her viser vi 3 måder, som du kan bruge en løs magnet på en skruetrækker. Ved at sætte magneten helt tæt op ad skruen ved skruespidsen, kan selv en tung skrue sidde fast, imens du skruer. Hvis du blot skal sætte små skruer fast, kan du også sætte en magnet lidt længere op ad stangen men stadig tæt på skruehovedet, og du vil opleve, at magneten gør din skruetrækker let magnetisk. Men du kan også tage magneten og sætte længere op mod skaftet og have ekstra skruer lige ved hånden. Så kan du arbejde smartere.

Flere måder at bruge en magnet på en skruetrækker

Hvordan kan man afmagnetisere skruetrækker igen?

Du behøver ikke at købe specialværktøj for at kunne afmagnetisere (demagnetisere) din skruetrækker igen. Du skal blot give skruespidsen nogle slag, og så taber den magnetismen igen. Alternativt kan du  købe en klods, som kan demagnetisere og remagnetisere dit værktøj efter behov.

Relaterede produkter - Magnetisering af værktøj

Det kan også være en fordel at bruge magneter til at sætte fast på andet værktøj end skruetrækkeren. Dvs. en anden måde at magnetisere værktøj på ved at lime en magnet fast, så dit værktøj kan hænge eller sættes sammen magnetisk.

Magnetisk vaterpas

Få dit vaterpas til at hænge magnetisk på stålbjælker, bilen m.v. Lim blot en magnet i hver ende af vaterpasset, og så er det magnetisk. Du behøver derfor ikke købe et, der er magnetisk fra fabrikkens side, men du kan tage det værktøj, du allerede har, og så kan du sætte magneter på dit vaterpas, tommestokken el.lign. Valg af magnetstyrke afhænger af, hvor meget vaterpasset vejer (vægten skal ganges med 4, hvis du skal kunne hænge det vandret og lodret, for at beregne total magnetbehov), og du kan evt. fordele styrken fra magneter ved at sætte 3-4 magneter på i stedet for 2. Vi anbefaler vores limmagneter, men du vil også kunne bruge selvklæbende magnetbånd til det, hvis du vælger en størrelse, der er lige så bred som vaterpasset, og klippet i samme længde som dit vaterpas.

Bitsholder med magnet

Det kan være en fordel at sætte en magnet på bitsholderen eller på enkelte bits, så de kan sidde fast på boremaskinen eller skruetrækkeren. Enkelt bits er sædvanligvis lavet af magnetisk metal, og de kan derfor sidde fast direkte på en magnet med magnetisme. Dvs. du kan lime en magnet fast på din skruemaskine og have bits siddende på magneten. Men du kan også lime en magnet i bunden af et bitssæt, så sættet kan sidde fast magnetisk på metalflader eller på en anden magnet.

Hvis du skal sætte enkelt-bits fast, kan en gummimagnet være smart, fordi den tåler lidt mere hårdfør brug.