Vi sender dag-til-dag v/bestilling hverdage inden kl. 14:00

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Verdens stærkeste magnet

Verdens stærkeste magnet

Hvilke magneter er stærkest?

Hvis du søger verdens stærkeste magnet, så er det en neodymmagnet, du leder efter.

Kort fortalt, så er neodymmagneter verdens stærkeste kendte permanente magnet på jorden. Men hvis du vil lege med endnu stærkere magnetisme, skal du over i noget elektromagnetisme.

Der er dog et par ting, du er nødt til at vide, inden du vælger at købe en magnet: hvis formålet blot er at eje verdens stærkeste magnet, så er neodymium rette valg. Men det er ikke legetøj - man kan komme seriøst til skade med selv små magneter af neodymium. Så læs lige lidt videre, hvor vi kommer ind på funktionen af forskellige permanente magneter.

Størrelse eller gørelse?

Det er vigtigt at definere, om du søger efter størrelse eller gørelse. En søgning på verdens stærkeste magnet viser dig ikke samtidig verdens største magnet, for det kommer an på materialet. 

Vil du have den stærkeste magnet, så skal du søge efter en neodymmagnet. Vil du derimod have den tungeste, skal du søge efter ferrit.

Start derfor med at definere dit behov. De forskellige magnettyper kan noget forskelligt, og hvis du leder efter andet end bare en kontormagnet eller en magnet til køleskabet, men det f.eks er til en større produktion eller til noget meget specifikt som f.eks. brug i en brændeovn eller til at lukke tasker eller smykker med, så skal du undersøge fordele og ulemper ved de forskellige materialer.

Hvilken magnet skal man vælge?

Den simple version er således, at neodymmagneter er perfekte til at gemme i ting som smykker, tasker, knivskinner o.lign., hvor man har brug for meget styrke men kun har lidt plads, eller hvor man har brug for magneter, der virker gennem tykt materiale (læder, træ, glas osv.). Og ferritmagneterne er gode til udendørs brug og ved meget høje grader, men hvor der er direkte magnetisk kontakt, og hvor det ikke gør noget, at magneten er hverken stor eller tung.

Du kan læse mere om forskellen på ferrit og neodymium her.

Relaterede produkter - Verdens stærkeste magnet

Stærkeste magnetfelt

Et magnetfelt er en usynlig ting. Det dækker over den radius, hvor magneten har en tiltrækkende eller frastødende kraft. Udover at neodymmagneterne er de stærkeste permanente magneter, så har de også det stærkeste og største magnetfelt. Radius kommer an på både magnetens størrelse og N-værdi. Og jo tættere på magneten man kommer, desto stærkere er kraften.

Her kommer det sjove: neodymmagneterne er så stærke, at de virker gennem glas og andre hårde materialer. Dvs. man kan ikke kun bruge dem på magnetiske glastavler men også gennem tykke ruder (glasdøre, akvarier o.lign.). Man skal blot vælge en magnet, der er stor nok til at magnetfeltet går fint igennem. For afstand svækker magnetismen (selv om det stadig er inden for magnetfeltet). Eksempel:

  • 2 mm. afstand svækker magneten med 70%
  • 5 mm. afstand svækker magneten med 92%

Det er derfor, man skal bruge så stærke magneter til glastavler og til at lave magnetiske knivskinner med.

Vi lever af at rådgive om magneter

Vi ved en del om magneter, da det er vores store passion. Men det er ikke altid så nemt at få formidlet al viden i en blog. Så du skal endelig ikke tøve med at kontakte os, hvis du stadig har spørgsmål til, hvilken magnet der er den stærkeste, eller hvilken magnet der passer bedst til dit projekt.

Vi brænder for at give dig den bedste kundeservice, og hvis vi ikke allerede har en anden uddybende FAQ om et magnetemne, skriver vi gerne et nyt indlæg til dig eller giver dig rådgivning på telefonen.