Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Temperatur-skema for magneter

Magneter har det mest optimalt ved stuetemperatur, men nogle gange har man brug for at anvende magnetisme i maskiner og ovne, hvor temperaturerne kan svinge en del.

Kan magneter tåle varme?

Her får du opstilling af max. varmegrader for de forskellige magnettyper. Der findes dog som regel altid undtagelser til regler - det gælder også for magneter. Og undtagelserne lister vi op længere nede på siden.

Temperatur-skema

Max. varme:

Max. kulde: 

  • Neodymium: tåler ekstrem kulde*
  • Ferrit: -40°C
  • Magnetbånd: -20°C

*Neodymium har ikke som sådan en max. kuldetemperatur. De er testet til at kunne tåle flydende nitrogen, hvilket gør dem perfekte til f.eks. køle- og fryserum.

Da ferritmagneter tåler meget højere varme end neodymium, anbefaler vi dig at kigge i denne retning til f.eks. brændeovne. Men hvis det er industriel brug, hvor varmen kommer meget tæt på eller en del over 250°C, skal du have en specialudviklet ferritmagnet til dit projekt.

Undtagelser til reglen - neodymium

Jo tyndere en magnet er, desto mere skrøbelig er den - ikke kun i forhold til at knække men også i forhold til varmepåvirkning og hvor meget varme, den kan tåle.

Magneter på 1 mm. i tykkelsen vil kunne miste magnetismen allerede ved 60°C, mens magneter med samme tykkelse som diameter (f.eks. 10x10 mm.) vil kunne tåle helt op til 140°C under ideelle omstændigheder. Da dette er lidt en gråzone, og det vil være for omstændigt for os at teste alle størrelser magneter, kræver det, at du selv tester magneterne, før du sætter en større produktion igang, da der kan være forskellige parametre, vi ikke kan regne ud i dit projekt - f.eks. stabilitet, evt. slag, voldsomme temperaturskift m.v. Så derfor er dette blot en indikator for, hvad du har at gøre godt med i temperaturspænd for magneter lavet af neodymium.