Vi holder lukket mandag den 5/6 - Vi ses igen tirsdag :)

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Sikkerhedsinfo for ferritmagneter

Læs dette før du køber ferritmagneter!

Magneter er farlige for børn

Børn bliver ofte tiltrukket af magneter – især farverige magneter. Nogle gange ligner de endda rigtig mad eller slik, hvilket øger risikoen for, at børn putter magneter i munden og sluger dem. Hvis man sluger flere magneter på en gang, kan de sætte sig fast i tarmsystemet og forvolde kroppen stor skade. Så husk: magneter er ikke legetøj! Og sørg for, at små børn ikke leger med magneterne.

Magneter og elektonisk udstyr

Magneter skal altid holdes i god afstand fra elektronisk udstyr som pacemakere, høreapparater og mobile enheder. Ferritmagneter er ikke så stærke og skader sandsynligvis ikke udstyret, mens neodymmagneter er meget stærke og udgør en risiko for det. For at være på den sikre side anbefaler vi dog , at man altid holder begge typer magneter på afstand fra elektronisk udstyr.

Ikke til tøj

De har en lidt kedelig mørkegrå farve og kan smitte af, når man gnider noget mod dem. Derfor er ferritmagneter ikke velegnede til tøj, fx som navneskilte. 

Coating og beskaffenhed

Ferritmagneter har ikke en coating. Overfladen er ujævn, og kanterne kan være bulede. De ujævne kanter har dog ikke indflydelse på magneternes bæreevne.

Ferritmagneter ctr. neodymmagneter

Mange neodymmagneter er stærke nok til at afmagnetisere eller endda ændre ferritmagneters poler. Hold derfor altid ferrit og neodymium opbevaret hver for sig – mindst 22 mm. fra hinanden.

Transport

Magneter skal altid pakkes sikkert ind før transport. Ferritmagneter har forholdsvist svage magnetiske felter og er nemme at beskytte. Det kræver mere at beskytte neodymmagneter ved transport.

Ferrit- og neodymmagneter skal altid transporteres i en afstand på minimum 22 mm. fra hinanden (vi anbefaler dog 30 mm.). Hvis afstanden ikke bliver overholdt, kan det ske, at neodymmagneterne afmagnetiserer eller endda bytter om på ferritmagneternes poler.

Går let i stykker

Ferritmagneter kan gå i stykker, hvis man udsætter dem for vedvarende pres. Hvis magneter går i stykker og splintrer, kan det skade personer, der befinder sig i nærheden.

Tab af magnetisme

Hverken ferrit- eller neodymmagneter mister deres magnetisme af sig selv. De afmagnetiseres kun, hvis de udsættes for eksterne faktorer som kraftig varme eller stærke magnetfelter.

Afvigelser i størrelsen

Højden varierer i størrelsen med +/- 0,1 mm. Bredden og længden varierer derimod med op til 2%, dog min. 0,1 mm.

Temperaturer

Ferritmagneter kan bruges ved temperaturer mellem -40 og 250 grader (til sammenligning kan oplyses, at de fleste neodymmagneter mister deres magnetisme ved temperaturer på +80 grader). 

Udendørs brug

Ferritmagneter er modstandsdygtige over for rust og er derfor velegnede til udendørs brug.

***

VIL DU VIDE MERE? SÅ KONTAKT OS ENDELIG!