Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magneter til rullegardin

Magneter til rullegardin

Vi får mange kundehenvendelser omkring magnetløsninger til hjemmet, og her er en henvendelse og et svar vedr. tætning af rullegardiner, så solen ikke slipper ind gennem siderne, som andre af jer måske også kan bruge, hvis I skal tætne rullegardiner med magneter (links til produkterne findes nederst på siden).

Magnetisk rullegardins 'holder' - gode råd

Hej Mia,

Er faldet over din magnetshop i søgningen efter en løsning til at lukke den kraftige aftensol ude af min datters værelse. Rullegardinet slutter nemlig ikke helt tæt til siderne i kvisten og hænger et par cm fra vinduet, hvilket betyder at der om sommeren er meget lyst i værelset når det er sovetid.

Har tænkt på en læsning hvor jeg borer nogle ca. 4x12mm power magnet ind i vinduesrammen og så har to løse gulvlister, også med magneter, som trækker rullegardinet helt ind til vinduesrammen. For så vil der ikke være meget lys der slipper igennem.

Hvilke magneter vil du foreslå jeg benytter til henholdsvis vinduesrammen og listerne? Og hvor mange? Vinduet er ca 1,2 x 1,5 m.

Venlig hilsen J.R.

Vores svar:

Hej J.R.,

Tak for din besked. Det kan løses på flere forskellige måder.

Vi har mange kunder, som løser det med en kombination af magnetbånd og magneter - dvs. de sætter magnetbånd fast på vindueskarmen og har så nogle løse magneter, som de sætter på, når der skal lukkes tæt. Normalt bruger man ikke magnetbånd og powermagneter sammen, fordi powermagneterne over tid demagnetiserer magnetbåndet. Men når de ikke skal blive siddende, går der mange år, før man oplever en svagere magnetisme. Ulempen ved denne løsning er, at det er til et børneværelse - powermagneter er meget kraftige, så medmindre din datter er stor nok til at håndtere magneter, er det nok ikke den bedste løsning.

Næste løsningsforslag er, at der klæbes et mindre stykke magnetbånd på gardin og på vindueskarmen på et enkelt eller to fikspunkter, sådan så magnetbåndet kan rulle med op uden at ødelægge rullemekanismen. (magnetbåndet er 1 mm. tykt).

Tredje løsningsforslag er, at der sættes små powermagneter på gardinet (du kan nøjes med de helt små powermagneter med lim) nogle forskellige steder på gardinet og så enten modsat-polede magneter på vindueskarmen eller stålskiver. Det skal i givet fald være 10x5x1 mm. firkantede magneter sat på vandret, så de ikke ødelægger gardinet, når det ruller op.

Du kan også gøre, som du selv siger - med en løs gulvliste. Det er dog ikke en løsning, der er så fiks, hvis din datter selv skal håndtere det, eller hvis I har pasning af andre, som skal håndtere det, da uforsigtig håndtering af gulvlisten vil kunne ødelægge gardinet.

Sidste mulighed er en anden kombination af ovenstående på kryds og tværs: der skal blot bruges magneter med modsatte poler over for hinanden, eller magneterne skal kombineres med magnetisk stål.

Det blev til en lang mail... Men jeg håber, at det gør dit projekt og dit valg lettere.

Her er produkterne, som jeg omtaler:

Magnetbånd 19 mm. med selvklæb
Magnet som kan kombineres med magnetbånd (er let at få fat på i forhold til en flad powermagnet)
Stålskiver med selvklæb
Powermagneter med lim

Spørg endelig, hvis noget skal uddybes.

Mange hilsner
Mia, Kundeservice

*****

DIY video om magneter og gardiner

Vi har lavet et indlæg og en video om det med at lukke solen ude. Du kan se både video og trin-for-trin guide her.

 

Relaterede produkter - Magneter til rullegardin