Bestil inden kl. 14 på hverdage - så sender vi din ordre samme dag

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Magneter og metalplader m. selvklæb

Der er nogle ting, du skal vide omkring selvklæb, inden du køber magneter og metalplader, der er beklædt med 3M lim:

Udfordringen med selvklæb er, at den skal virke på metaloverflader for at kunne sidde fast på magneterne og metalskiverne som det første. Derfor er magneterne leveret med en selvklæber fra 3M under betegnelsen 467mp.

Dernæst kræver brug af samme selvklæb, at din overflade er af samme beskaffenhed som metal - dvs. fuldstændig plan.

Liste over idéelle flader til selvklæb

  • Metal (f.eks. aluminium)
  • Plastikflader (dog ikke PP og PPE*)
  • Læder

Det betyder bl.a., at selvklæben er super velegnet til at lukke køkkenlåger og garderobeskabe med (dog ikke træflader malet med pensel).

*PP og PPE er det, man f.eks. bruger til plastikposer, legetøj og badedyr. Disse typer plastik har en overflade, som limen ikke kan hærde på. 

Typer af materiale, som selvklæben ikke virker på, er råt træ (uden grunder), træflader malet med pensel (f.eks. vindueskarme) og betonflader. Derudover virker klæben ikke på materiale, der er behandlet med en afvisende eller fedtet overflade - dvs. overflader lavet eller behandlet med teflon, alm. sprit o.lign.

Malet træ - undtagelser

Hvis du har en træoverflade, der er sprøjtelakeret eller leveret fra fabrikken i malet tilstand på anden vis, vil du som regel have en overflade, der er fuldstændig plan og derved idéel for limen i forhold til hærdning af selvklæben. Her gælder det bare om at give magneten eller metalpladen et ordentligt "tryk 16", når den sættes fast, og limen ikke når at hærde i form af luftindtrængning fra en af siderne.

Så snart træ er malet med penselstrøg, er det umuligt at give selvklæberen de korrekte forhold til at kunne hærde, da der er mulighed for luftindtrængning, og så virker limen ikke optimalt, hvilket vil få metalskiven eller magneten til at falde nemt ned, når der kommer vægt på.

Inden du bruger magneter med selvklæb

Der er nogle ting, du skal vide for at kunne sætte magneter og metal op med selvklæb. Derfor har vi lavet en meget udførlig vejledning.

 

Læs vores vejledning om opsætning af metal og magneter med lim her.