Bestil inden kl. 14 på hverdage - så sender vi din ordre samme dag

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magnet bogstaver

Magnet bogstaver

I denne guide fortæller vi dig, hvordan du selv kan lave magnet bogstaver. Det kan være rigtig smart, hvis du ønsker, at dit barn f.eks. skal blive endnu bedre til at stave. Det kan også være, at du gerne vil kunne skrive sjove beskeder på køleskabet eller opslagstavlen. Det kan altså gøres ret nemt, hvis du bare er lidt kreativ.

Der er flere forskellige måder, som du kan bruge til at lave magnetiske bogstaver. Vi har selv testet lidt forskelligt – og der er selvfølgelig forskel på, hvilken metode du skal vælge. Det afhænger selvfølgelig også af, hvad formålet er for dig. 

Hvilken bæreevne skal jeg vælge?

Inden du går i gang er det vigtigt at tage forholde sig til, hvad det enkelte bogstav cirka vejer, da det har betydning for, hvor stærke magneter du skal bruge. Disse magnet bogstaver vil ofte hænge på en lodret flade, så magneten vil blive udsat for et indirekte træk. For at nå frem til den korrekte bæreevne skal du gange bogstavets vægt med min. 4, hvis der er direkte kontakt mellem magneten og den magnetiske flade. 

Metode 1: Genbrug scrabble brikker

Du kan genbruge brikker fra f.eks. et scrabble spil. Det giver et rigtig flot udtryk, når det bliver hængt op på køleskabet eller opslagstavlen. I scrabble er der ikke selvfølgelig ikke brikker med bogstaverne Æ, Ø & Å, men du kan dog stadigvæk bruge brikkerne til at skrive beskeder (evt. på engelsk).
Du kan hænge brikkerne op med enten power magneter med lim eller magnetbånd med selvklæb. En scrabble brik vejer ikke mere end 20 g., så du kan vælge magneter med en bæreevne over 200 g.

Metode 2: Ark med alle bogstaver

Du kan printe et stykke A4-papir med alle de bogstaver, som du skal bruge. Her kan du klippe de enkelte bogstaver ud i små firkanter, hvor du på bagsiden kan bruge små stykker magnetbånd med selvklæb. Så kan du lige hænge dem op på din tavle uden problemer. Disse stykker papir vejer hver maksimalt nogle gram., så kan du vælge en magnet med en bæreevne på min. 100 g. Alternativt kan du bruge et A4 magnetark med selvklæb, som du sætter dit stykke A4-papir fast på og bagefter klipper bogstaverne ud. Her skal du huske på, at limen skal hærde min. 24 timer, før du går i gang med at klippe bogstaverne ud. Denne løsning koster ikke ret meget og tager ikke lang tid for at lave.

Metode 3: Bogstaver i plastik eller træ

Du kan godt købe bogstaver, som allerede er skåret ud i forskellige materialer.
Til denne metode vil det være svært at bruge magnetbånd med selvklæb, da du ikke kan undgå at se det på bogstavet. Her vil små power magneter være den bedste løsning, som du enten køber med selvklæb eller selv sætte superlim på.

Har du en anden ide til at lave magnet bogstaver?

Hvis du sidder med en anden sjov ide til at lave magnetiske bogstaver, kan du altid kontakte os, hvis du har brug for vejledning. Vi er altid klar og nysgerrig på nye sjove gør-det-selv projekter med magneter. 

Relaterede produkter - Magnet bogstaver