Vi sender dag-til-dag v/bestilling hverdage inden kl. 14:00

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Hvad er magnetmaling?

Nyttig viden før du maler med magnetmaling

Magnetisk maling er en jernholdig maling - dvs. en maling blandet med jernstøv. For at få mængden af jern øget på det område, du maler på, er det nødvendigt at male flere lag maling ovenpå hinanden (min. 3 lag). Ellers vil fladen ikke blive mættet, og derved kan der opstå huller uden jern, som gør, at din væg (eller hvad du nu maler på) ikke er magnetisk alle steder. 

Magnetmaling indeholder mindre jern pr. cm2 end eksempelvis en ståltavle, et whiteboard eller en køleskabslåge. Selvom du maler mange lag magnetmaling ovenpå hinanden, vil det langtfra have den samme magnetiske effekt som et stykke metal. Derfor skal du bruge lidt kraftigere magneter på en malet magnetflade end på en alm. magnettavle eller en køleskabslåge.

Hvor meget maling skal jeg bruge?

Magnetmalingen er tyk, og det er derfor forskelligt, hvor meget man kan få malingen til at række. Men en god tommelfingerregel er, at man skal bruge 0,4 liter pr. m2; det rækker altså til 3 lag på 1 m2.

Hvis du har svært ved at male med den tykke maling, kan du fortynde den lidt med terpentin.

Vi har magnetmaling i 3 forskellige størrelser: 0,5 liter, 1 liter og 2,5 liter. De leveres med datablad og en rørepind.

Hvilke farver findes det i?

Selve magnetmalingen findes kun i 1 farve: mørkegrå (næsten sort). Samme farve som en skoletavle.

Det er muligt at overmale med enten tavlelak eller alm. maling. Så er farvemulighederne mange. Tavlelak bruges, hvis du skal kunne skrive med kridt ovenpå magnettavlen. Og alm. maling bruges f.eks. hvis magnettavlen skal være "usynlig" - så kan man overmale den med samme farve, som der er i resten af rummet, og så er væggen stadig magnetisk. 

Husk altid at male 1 lag ekstra magnetmaling for hvert andet lag maling, du skal male ovenpå.

Virker alle slags magneter på magnetmaling? 

Det er ikke alle magneter, der kan bruges på magnetmaling. 

Først og fremmest handler det om kvaliteten af den magnetmaling, du har malet med. Der er stor sammenhæng mellem pris og kvalitet på magnetmaling. Så har du købt en billig maling, bør du male 2 lag ekstra (og så ender den ofte med at blive dyrere end en kvalitetsmaling). 

Du vil kun i få tilfælde kunne bruge alm. souvenirmagneter på en flade med magnetmaling. For de er tunge i sig selv, og magnetismen er ringe. Så regn som udgangspunkt ikke med, at du kan bruge magneterne, som blev købt på ferien.

Jo større en magnet er, desto mere kan den "hive fat i". Og derfor vil en stor magnet ofte sidde bedre fast end en lille. De magnetiske fotolommer sidder godt fast på en tavle, hvis du har mættet den grundigt nok - de har nemlig en stor magnetflade på bagsiden.

Hvis du vælger en magnet med en bæreevne på min. 1,5 kg., er du på den sikre side (der er angivet bæreevne på alle vores magneter).

Vil du teste det af først?

Hvis du ikke er helt sikker på, hvor mange lag du har brug for, så tag et stykke karton eller pap og mal med magnetmaling på det. Når det er tørt, maler du et lag mere, og denne proces gentages, indtil du har testet dig frem til, at du er tilfreds med resultatet. Derefter kan du male hele væggen - eller hvad du nu skal lave om til en magnetisk tavle med malingen.

Et godt råd er dog altid at bruge al malingen i en bøtte som minimum - det har ingen værdi i bøtten, hvor det står og tørrer ud. Men det vil have stor værdi som et ekstra lag, da det øger magnetismen.

Kan jeg fjerne magnetisk maling igen? 

Malingen er relativt blød, så du kan slibe det ned. Men du kan også blot male fladen over med en alm. maling - det er sjældent, at det gør noget, at en væg er en smule magnetlsk. Som regel er det kun synsmæssigt, at man ønsker det fjernet.

Må jeg male, hvis jeg er gravid?

Magnetmaling er terpin baseret, så ved gravidtet kan det ikke anbefales, at du selv maler. Her vil det være bedst at få en anden til at udføre arbejdet. Desuden frarådes det, at du som gravid  opholder dig i huset op til en uge efter, da der kan være dampe tilbage. 

Kan magnetmaling ødelægge elektronik? 

Malingen i sig selv er ikke magnetisk - det er jernet i malingen, der er magnetisk over for magneter. Så nej; hverken mobiltelefoner eller pacemakere er i fare i nærheden af magnetisk maling. Effekten er lige som en skrue, et hårspænde eller en køleskabslåge.

Kan magnetmaling svække radiobølger?

Ja, det kan det faktisk. Hvis malingen er anvendt fra væg til væg, kan hvert lag gøre radiobølger en smule svagere. Derfor kan det have en effekt på trådløs modtagelse (f.eks. trådløst netværk og mobiltelefoner).

Hvis du undgår at male for mange overflader over et stort areal, burde magnetmaling dog ikke påvirke signalerne målbart.