Vi holder lukket mandag den 5/6 - Vi ses igen tirsdag :)

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Sådan vælger du magnetkrog

Sådan vælger du magnetkrog

Det er ikke lige meget, hvad du skal bruge en magnetkrog til, for styrkebehovet skal beregnes ud fra, hvor meget direkte eller indirekte træk, der er behov for. 

Ophængning af ledninger

Man skal altid overveje, om det, som man skal hænge op, er følsomt over for magnetisme. Men de fleste ledninger i dag tåler en del, da der er magnetfelter overalt. 

Vil du f.eks. hænge en lyskæde op på terrassen, kan du nøjes med at bruge nogle af de små 10 mm. magnetkroge. Der er ikke behov for det store styrkemæssigt, da ledningens vægt fordeles ud over flere kroge. Og ledninger vejer ikke så meget nedad som f.eks. en kalender (se nedenfor om ophængning af kalendre).

Ophængning af planter

Det kommer meget an på, om man skal hænge f.eks. ranker op eller store potter med planter i, om det i det hele taget er en god idé at vælge en magnetisk løsning.

Man kan sagtens hænge vinranker op med magnetkroge. Eller f.eks. fiksere klatrende planter med magneter. Og har man et drivhus med et magnetisk skelet, er det en rigtig god idé at bruge magneter til det. Man skal bare være klar over, at magneterne ruster over tid i fugtige og våde miljøer - dvs. i drivhuse og udendørs. 

Hvis man overvejer at bruge magneter til at hænge store planter op med, så vil vi direkte fraråde det, hvis det er nogle, man kan gå under. For selv om magneterne holder deres styrke i mere end 80 år, før der sker en minimal målbar ændring i deres styrke, så spiller det meget ind, om planterne kommer i bevægelse, eller om de overvandes eller andet, der gør dem for tunge til at blive holdt op med den magnet, man har beregnet sig frem til, at man skal bruge. Der er for stor en risiko til, at det er en god idé. Men skal de hænge f.eks. i vindueskarmen, hvor de ikke kan gøre skade på dyr og mennesker, så kan en magnetisk løsning godt bruges. Du skal dog kontakte os for en beregning af styrkebehovet, da der ikke findes noget standard til beregning af dette. Men vi kan fortælle, at du nok bliver overrasket over, hvor stærk en magnet, der skal til, hvis magneten skal sidde vandret, og planten skal hænge lodret . 

Magnetkrog til kalender

Vi oplever desværre, at mange kommer til at købe en alt for lille magnetkrog, når de skal hænge en kalender op. Vi gør ellers rigtig meget ud af at fortælle, at et indirekte træk gør, at man skal bruge en MEGET stærkere magnet. Men her er nogle retningslinier for, hvad man skal vælge: 

  • Når noget vejer nedad, skal man gange vægten på emnet (dvs. kalenderens vægt) med 4. Hvis emnet er større end magnetens diameter x 100, skal der ganges med yderligere 4 - dvs. x8 i alt. Se magneteksempler nedenfor. 

En lille kalender i str. A5 eller mindre vejer ikke så meget nedad, som hvis du hænger en stor familiekalender op, og du kan derfor nøjes med en krogmagnet på 13 mm. med en styrke på ca. 5 kg.

En stor kalender i str. a4 eller A3 har så meget vægt nedadtil, så magnetens magnetfelt udfordres. Derfor skal du bruge en krogmagnet på 20 mm. eller større. Men 20 mm. magneten plejer sagtens at kunne holde en familiekalender hængende. Den har en styrke på ca. 13 kg., og det lyder af meget, men det er en styrke, der er målt i direkte træk - dvs. hvor både magneten og emnet, der skal hænges op, peger i samme retning. Med en kalender har man typisk magneten vandret men kalenderen lodret. Og det kræver en vis styrke.

Forskel på direkte og indirekte træk

Vi ved godt, at det kan være lidt svært at forstå, hvad forskellen er på direkte og indirekte træk. Mia har derfor lavet en kort video, hvor du hurtigt får svar på, hvorfor der er brug for så stærk en magnet til ophængning af ting: 

 

Relaterede produkter - Sådan vælger du magnetkrog

Skal vi beregne dit styrkebehov?

Vi tester altid gerne for vores kunder, for det er den del af vores arbejde, der er mest spændende. Så kontakt os gerne, hvis du har et projekt, hvor vi skal hjælpe dig med at finde frem til styrkebehov og magnettype. Vi sidder klar på telefonen og e-mailen alle hverdage i åbningstiden.