Vi holder lukket mandag den 5/6 - Vi ses igen tirsdag :)

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

 1. Forside
 2. Plexiglas afskærming på badeværelse

Plexiglas afskærming på badeværelse

Det meste af vores dag her hos Magnetz går med at rådgive vores kunder om magnetløsninger. Denne case er resultatet af et tæt samarbejde med en kunde, som gerne ville sætte en plexiglas plade foran vinduet i badeværelset, der er inde i brusekabinen, og løsningen skulle være magnetisk, så det stadig var nemt at komme til vinduet for at åbne det.

Det kan være lidt svært at se magneterne, så vi har indsat lilla pile i højre side:

 

 

Sådan lukker du vindue med plexiglas og magneter

Du kan gøre vores dygtige kunde kunsten efter - du skal blot bruge: 

 • 6 stk. stærke magneter
 • 6 metalplader
 • 1 stk. stærk lim

Magneter i vindueskarmen

Først blev 6 stk. pottemagneter Ø16 mm. skruet i vindueskarmen.

Valget faldt på pottemagneter, fordi stålkappen tåler det stød, der kommer, når man tager plexiglasset af og sætter det på igen. En rå magnet vil være mere skrøbelig i forhold til stød, når de klikker mod metalpladerne på plexiruden. Man kunne også have valgt gummimagneter, men det ville ikke blive lige så æstetisk i udtrykket som stålpotterne.

Metalplader på plexiglasset

Næste skridt var at sætte magnetiske metalplader på plexiglasset. I dette tilfælde faldt valget på 6 stk. hvide metalplader str. 16x2 mm. De findes også i sølv, men fordi meget af badeværelset er hvidt, ser det mest naturligt ud, at de lukker af for magneten med en hvid flade.

Metalpladerne er "født" med lim på bagsiden, men når det sættes sammen med plexiglas, der er meget glat, så er det ofte en nødvendighed at kombinere det med en stærk lim. Der blev brugt en UHU Max Repair,  som er god til både metal, magneter og plexiglas.

Når du sætter metal og magneter sammen, er det en god idé - for at få et snorlige resultat i forhold til placeringen af de to modstykker - at du gør følgende:

 1. Sæt den ene part fast først - i dette tilfælde skruer du de undersænkede magneter fast på vindueskarmen, dér hvor de skal sidde.
  Det kan også være en limløsning - i givet fald skal du huske en lang tørringstid, før du går videre til punkt 2.
 2. Sæt den anden magnetpart fast på den faststkruede magnet, så de sidder sammen magnetisk uden lim eller noget - i dette tilfælde sætter du altså metalstykkerne fast på pottemagneterne med limsiden udad.
  Det kunne lige så vel være magnet mod magnet - behøver ikke være magnet mod metal... bare du husker at tjekke polerne først, så de 2 magneter ikke frastøder hinanden. 
 3. Fjern strimlen fra limsiden på metalstykkerne og sæt en ekstra klat superlim på metalpladen. Tryk derefter plexiruden op mod metalpladerne og sæt noget tungt foran, så det kan få ro til at tørre i 2 døgn.

OBS! Vælger du en løsning med to magneter mod hinanden - altså både magneter på vindueskarmen og på plexiglasset - skal du ridse magneterne let på siden, der skal limes, med finkornet sandpapir, så limen har noget at gribe fat i. Ellers vil løsningen ikke holde. Det er dog ikke nødvendigt med disse metalplader, da deres limside er ru nok til, at limen har noget at "gribe fat i".

Lykkedes det så i første forsøg?

Ligesom med så meget andet, så kommer man ikke altid i mål med et projekt første gang. Vi måtte med denne case eftersende noget lim til vores kunde, da limen på metalpladerne i sig selv ikke var nok til at sidde fast på plexiglasset med. Og det var naturligvis på vores regning, da vi ikke havde haft det med i beregningerne, da vi rådgav om løsningen. Vi går nemlig meget op i at følge vores kunder helt til dørs med projekterne. 

Relaterede produkter - Plexiglas afskærming på badeværelse

Vi bliver så glade, når vi får billeder fra et færdigt projekt, som vi har rådgivet om, for det giver os ikke kun glæden af at være kommet i mål sammen med kunden, men det giver os også den visuelle del af projektet, som vi jo sjældent har i opstartsfasen. Så et billede er lidt som en endelig karraktergivning for en stil i skolen - det er jo heller ikke sjovt at skrive en stil uden at få feed back.

Har du brug for vejledning?

Nu har vi givet dig den løsning, som virkede for Said. Men det er ikke sikkert, at det passer helt med denne løsning  til dit projekt. Så tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du har fået en god idé, som vi skal hjælpe dig i mål med rent magnetisk. Vi vil meget gerne hjælpe dig med beregninger og forslag til andre magnetløsninger.