Bestil på hverdage inden kl. 14:00 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Mal med magnetmaling - Vores bedste tips

Mal med magnetmaling - Vores bedste tips

Få succes med magnetmaling

Vi har gennem mange år været rådgiver på både store og små projekter med maling af vægge med magnetmaling, men vi har ikke fundet tid til at lave vores egen magnetvæg... indtil nu!

Vi har testet alle de råd af, som vi har fået af vores kunder gennem årene, og så har vi spurgt en malermester, hvordan man ikke skal gøre, så vi kunne teste af og beskrive her, hvorfor man ikke skal gøre sådan. Lad os starte med, hvordan du bør male med magnetmaling:

Tip 1: vask væggen ned

Første tip for at lykkes er at rengøre den flade, der skal males, meget grundigt. Det er essentielt for et godt slutresultat. Og hvis du skal male ovenpå tapet, vil en nedvaskning også afsløre, om tapeten er for løs nogle steder, så du kan nå at rette op på det, inden du maler. 

Tip 2: afdæk gulvet

Magnetmalingen er tyk og mørk, så husk at afdække gulvet godt. Hvis du spilder maling på gulvet, kan du fjerne det hurtigt med mineralsk terpentin, eller du kan skrabe det af med en flad skruetrækker, når malingen er tør. Vi kan også anbefale, at du dækker dig selv til med en malerdragt eller laver en dragt af plasticposer med hul til hoved og arme.

Tip 3: brug malertape og alm. maling

Det er altid en god idé at afgrænse malerarbejde med malertape. Især hvis du skal have en helt lige kant. Hvis du maler på en lys flade, er det en god idé at have en lille klat maling i samme farve som væggen, som du maler langs malertapen, inden du går igang med magnetmalingen, for det lukker af, så du får en helt lige kant. Ellers kan magnetmalingen godt snige sig ind under tapen, så der kommer små ujævnheder langs kanten.

Tip 4: bland malingen grundigt

Det er super vigtigt, at du ryster malerbøtten grundigt, før du åbner den, og at du rører godt rundt i malerbøtten, så jernspånerne blandes godt rundt. De samler sig nemlig i bunden som en tyk, hård masse. Udover at give dig et bedre resultat med jævn fordeling af magnetismen gør det også malingen nemmere at arbejde med. Hvis du synes, at malingen er for tyk, kan du fortynde den med lidt mineralsk terpentin.

Tip 5: mal med pensel og rulle

Det bedste resultat opnås ved at male med en smal pensel langs kanten ved magnettapen hele vejen rundt og bagefter male med rulle. Sørg for at male "vådt i vådt" men uden at det drypper fra pensel og rulle. Vi opnåede selv det pæneste resultat ved at male en stribe på ca. 30 cm. og så male en ny stribe, der dækkede 50% af den stribe, der lige blev malet. Maler du rullen "tør", vil du få et ujævnt udseende med striber. 

Tip 6: vent 12 timer med næste lag

Det kan være fristende at male et nyt lag magnetmaling igen efter et par timer, fordi væggen virker tør nok. Men det er den ikke. Så lad dig ikke friste - vent 12 timer.

Tip 7: mal 4-5 lag

Du kan nøjes med at male 3 lag. Men hvis du vil kunne hænge papir på væggen og have en fornemmelse af, at magneten hænger godt fast, kan vi anbefale 4 lag. Og 5 lag, hvis den skal føles magnetisk som et whiteboard, hvor magneten tiltrækkes et par centimeter fra væggen. Vi har selv malet en væg med 5 lag i de gamle lokaler i Gentofte. Nu er vi dog flyttet til Hvidovre. Men vi har ikke glemt, hvordan man gør, så sig endelig til, hvis vi skal fortælle mere om, hvorfor vi valgte at male med 5 lag.

Læs her om valg af magneter til magnetmaling.

Tip 8: luft grundigt ud

Terpentin har en meget kraftig lugt, som er sundhedsskadeligt at indånde i store doser, så sørg for at lufte grundigt ud - både når du maler og når hvert lag skal tørre. 

Vil du se vores tips til, hvordan du IKKE skal gøre? Scroll ned under produkterne...

Relaterede produkter - Mal med magnetmaling - Vores bedste tips

Sådan skal du ikke male

Mal aldrig penslen / rullen tør

Hvis du maler, til penslen eller rullen ikke er våd mere, får du nogle meget tynde lag på væggen, som ikke kun er ikke særligt magnetiske men som også efterlader striber. Så det giver både et ringere og et grimmere slutresultat.

Mal aldrig med det samme

Det er super vigtigt, at du rører grundigt i malerbøtten HVER GANG, du skal male. Ellers blandes jernpulveret ikke godt nok rundt, og derved får du ikke et jævnt fordelt resultat med magnetismen.

Mal ikke i regnvejr

Det fugtige klima har meget at sige, når man skal male - men det gælder i øvrigt for alle malerprojekter. Så sørg for at male med magnetmaling, når det ikke er for fugtigt i vejret. Det har nemlig en indvirkning på tørringsprocessen.

Mal ikke med lukkede vinduer

Terpentin er ikke sundt at indånde i store doser, så sørg for at male med åbne vinduer, og lav gerne gennemtræk i perioder, så lugten kan komme ud.

Mal ikke på slidt tapet

Det bliver ikke godt, hvis du maler ovenpå slidt tapet, fordi magnetmaling er tung (tungere end alm. maling). Derfor vil du opleve, at tapeten kan falde ned, hvis den ikke sidder godt fast. Test derfor lige med en hånd, inden du maler, om der er "helligdage" i tapeten, hvor den ikke sidder godt fast - dér kan det være en god idé at fjerne tapeten på disse steder. 

Mal aldrig på en rå væg

Maling suger, og derfor skal du grunde din rå væg med maling-grunder eller andet, inden du maler med magnetmalingen, da du ellers vil være nødt til at male et par ekstra lag magnetmaling for at få et godt resultat, og det bliver en dyr løsning. Derudover må der heller ikke være løstsiddende puds, da det vil falde ned og ødelægge det færdige resultat.

Mal ikke på en meget ujævn flade

Hvis du har en meget ujævn væg el.lign., som du skal male på, anbefaler vi, at du spartler væggen ud først, så den bliver nogenlunde lige, da det giver et bedre gribe-grundlag for magneterne, som du skal bruge på den færdige magnetvæg. 

Stadig i tvivl om detaljer til dit magnetmaling projekt?

Hvis du mangler at få besvaret spørgsmål til dit eget magnetprojekt, skal du endelig ikke tøve med at tage fat i os. Vi vil meget gerne hjælpe dig igang og i mål med dit malerprojekt. Så ring eller skriv gerne til vores kundeservice. Vi sidder klar til at besvare dine spørgsmål om magnetmaling.