Bestil inden kl. 14 på hverdage for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magnettapet

Magnettapet

Test af magnetisk tapet

Vi har for første gang stiftet bekendtskab med magnettapet - eller magnetfilt, som det også kaldes - i sommeren 2016, fordi vi blev kontaktet af en kunde, som var blevet rådgivet om magnetisk tapet og dets fantastiske egenskaber. Det skulle efter sigende været meget magnetisk...

Da vi rådgav kunden i første omgang, havde vi fået opfattelsen af, at det var en væg, der var malet med magnetisk maling, hvorfor vi foreslog nogle magneter med en bæreevne på 1,5 kg., som normalt kan bære rigtig mange stykker papir på en væg mættet af magnetmaling. Så overraskelsen var stor, da han sendte en reklamation omkring magneterne og skrev, at de knapt nok kunne holde sig selv oppe på tavlen.

Rådgivning om magnetmaling m. tavlelak

Vi skrev lidt sammen med ham over mail, hvor vi sendte ham dette svar:

"Noget siger mig, at det er gået galt ved malingen af den magnetiske kridttavle - hvis du selv har malet den: hvor mange lag har du malet med? Og var det en god kvalitetsmaling?

Der er desværre super stor forskel på magnetmalings kvalitet - kvaliteten af magnetspånerne i blandingen. Og derudover får mange rigtig ringe (eller ingen) rådgivning ved køb af magnetmaling, så de ender ofte med kun at male 1 eller 2 lag... men der skal min. 3 lag til (5 lag hvis det er en discountmaling), for at tavlen kan bruges ordentligt, men så kan du også bruge helt alm. magneter bagefter på tavlen.

Jeg vil meget gerne sælge dig en masse dyre magneter, men noget siger mig, at du skal overveje at investere i noget mere magnetisk tavlelak i stedet... Det giver et meget bedre (og billigere) resultat."

Det var slet ikke magnetisk maling men tapet!

Det var så herefter, at han fortalte os, at den magnetiske kridttavle var lavet af tapet... magnetisk tapet og kridttavle i ét produkt... Vi fik et link til varen (ingen grund til at udstille leverandøren af det magnetiske tapet, så det holder vi os fra!), og vi gik lidt mere i dybden på produktet.

Det viser sig så, at der medsælges nogle magneter, som har en styrke på i omegnen af 4 kg. - altså den slags magneter, man bruger til magnetiske glastavler. Og at det derfor kan konkluderes, at vores kunde har fået rigtig dårlig vejledning, da han fik at vide, at det ville være en meget magnetisk tavle, når han brugte magnettapet - "bedre end magnetmaling".

Er magnettapet så et dårligt produkt?

Tja, leverandøren lover kun på hjemmesiden, at man kan hænge papir og stof op på tavlen (men 4 kg. magneterne)... Og at det er super smart tapet med magnetisk effekt.

Det kritisable er den rådgiving, han har fået af firmaet, der sælger magnetisk tapet.

Fakta er, at hvis det magnetiske tapet skulle være så magnetisk, som kunden forventede, så ville det være noget nær umuligt at sætte op, for en mætning af tapet med magnetspåner ville kræve så meget bearbejdning (maling) af tapetet, at det ville blive virkelig tungt og svært at sætte op (og have en tykkelse på noget det ligner 3-4 mm.).

Der er naturligvis også den mulighed, at vi tager fuldstændig fejl i vores beregninger (!), men det er svært at argumentere for, at det er en stærkt magnetisk tavle, når magnettapetet ikke kan holde en magnet oppe med en bæreevne på 1,5 kg. Selv en magnettavle malet med magnetmaling med 1 lag, hvor der ellers kræves min. 3 lag, vil kunne bære en magnet med en bæreevne på 1,5 kg...

Vores sidste svar til kunden var derfor som følger:

"Tak for link!

Har lige nærstuderet det. De skriver ikke størrelser på magneterne, så jeg har fundet størrelsesforholdet i forhold til de ting, der er hængt op, og det ligner 10x10 mm. neodymmagneter - hvis de er af god kvalitet, kan de bære små 4 kg. (ellers lidt mindre). Og i teksten står, at man kan hænge papir eller stof op, dvs. små lette ting. Så det er virkelig ringe kvalitet - lige så svært at bruge i dagligdagen som en glastavle. Og dårlig rådgivning fra deres side.

Brug nogle dage til at tænke over, hvad formålet med tavlen skal være. For du vil opleve, at magneterne grundet den svage magnetisme i tapetet vil tiltrækkes hinanden og klumpe sammen, hvis de sættes for tæt.

Jeg ville selv overveje at overmale tapetet med magnetmaling m/tavlelak + tage kontakt til dem, der har rådgivet dig, og bede om at få refusion for produktet. Det ville jeg selv give, hvis jeg havde solgt et sådant produkt som "en stærk magnettavle".

En sjov måde at teste magneternes styrke på: tjek først styrken (altså bare ved at bruge dem) på magnettapetet. Test derefter på køleskabet, radiatoren eller en anden magnetisk overflade... og mærk forskellen."

Hvad skal der så ske nu?

Kunden kigger forbi om et par dage, og så finder vi en løsning sammen her på kontoret, hvor han kan teste nogle forskellige magneter og høre lidt mere om magnetmaling.

Og så er det svært ikke at krumme tæer over, hvor lidt stolthed folk har over deres arbejde, for det er virkelig svært at bortforklare SÅ dårlig rådgivning om et produkt.

Relaterede produkter - Magnettapet