Bestil inden kl. 14 på hverdage - så sender vi din ordre samme dag

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magnetisk metal

Magnetisk metal

Alle produkter

Hvad bruges magnetisk metal til?

Man kan altid bruge magnet mod magnet for at få kraftig tiltrækning, men det er ikke altid den bedste løsning. Ofte kan du kombinere en magnet med et stykke magnetisk metal, og så skal du heller ikke tænke på, om du vender polerne korrekt.

Hvornår er metal & magneter godt?

Der er mange anvendelsesmuligheder, men her er de mest normale steder, hvor det giver rigtig god mening af kombinere en magnet med et stykke metal:

  • En skabslåge der er blevet skæv eller ikke kan lukkes helt
  • Et vitrineskab, hvor man gerne vil lukke lågerne helt tæt
  • En dørstopper, hvor døren skal holdes ind til dørkarmen
  • Ophængning af ting på skabe og vægge, hvor man ikke kan/må bore huller

Hvis du har et sted, hvor der allerede er opsat metal (f.eks. en stålbjælke eller nogle skruer med stort hoved), så tjek lige, om det er en magnetisk flade, og om det er af god kvalitet ved at sætte en magnet på metallet – kan bare være en alm. køleskabsmagnet til at starte med, som du tester magnetismen med.

Hvilket metal er mest magnetisk?

Rent stål er det bedste rent magnetisk. Og det bedste er, at man ikke skal tage højde for, hvilken vej man vender en magnet, der skal kombineres med metalpladen, for den tiltrækkes med både nord- og sydpol.

Det kan godt være lidt forvirrende at kalde metal for ”magnetisk”, for metalstykkerne er ikke magneter i sig selv; så det betyder bare, at de er magnetiske, når de bruges sammen med en rå magnet. De kan ikke bruges som magneter i sig selv – dvs. de kan ikke hænge på køleskabet eller whiteboardtavlen osv. De skal bruges på samme måde, som man ville bruge en magnettavle: som et magnetisk modstykke til magneter.

Der er nemlig stor forskel på kvaliteten og blandingen i metal, når man taler om magnetisk tiltrækning. F.eks. kan de fleste rustfri stålflader ikke bruges sammen med magneter, medmindre der er blandet rent stål ind i fladen, som så er coatet med en rustfri overflade, men så vil tiltrækningskraften ikke være lige så stor som med rent metal. Det samme med rustent jern: det er magnetisk inde under rusten, men rust skaber mellemrum, og afstand ”dræber” styrken på en magnet, så fjern rusten for at få direkte kontakt til magneten, hvis det skal fungere optimalt.

Metaltykkelsen er vigtig

Hvis du skal have den mest optimale metalplade, skal du vælge en tykkelse på min. 1 mm. Til store magnettavler og til steder, hvor magneter skal sidde længe samme sted, så bør du gå efter min. 2 mm. Men over 3 mm. får du forsvindende ekstra for pengene i forhold til magnetisme, for det er så lidt, du kan måle på det herfra i forhold til tiltrækningskraft. Så det er ikke pengene værd.
Et eksempel på et sted, hvor tykkelsen på metalpladen er super vigtig: glastavler. Magnetismen skal jo gå igennem en tyk glasplade, så det er nødvendigt med en tyk metalplade af rent stål, for at du kan bruge den med magneter.

Eksempel:
Der findes flere billige glastavler på markedet, som er lavet med en virkelig tynd metalbagplade, og det gør, at man skal bruge vanvittigt kraftige magneter for at kunne bruge tavlen magnetisk, og for at man overhoved kan hænge et stykke papir op på tavlen. Det kan godt lade sig gøre, men fordi magneterne skal være ekstremt kraftige for at kunne fange magnetismen i den tynde metalplade, så vil de have tendens til at tiltrækkes de andre magneter i stedet, hvis der ikke er en afstand på min. 15 cm. mellem magneterne. Og det giver ikke kun et rod med magneter, der klumper sammen og kan være svære at skille ad; det giver også en udfordring med ødelagte magneter, fordi magneterne smadrer mod hinanden med ufattelig høj kraft.

I tvivl om noget?

Det kan være svært at forklare noget teknisk på skrift, så alle forstår det. Så du skal endelig ikke tøve med at kontakte os, hvis du er i tvivl om noget med metal og magneter i forhold til dit eget projekt. Vi sidder klar i vores kundeservice og vil meget gerne hjælpe dig i mål med en løsning.