Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Kapsel køleskabsmagneter

Kapsel køleskabsmagneter

I denne guide fortæller vi dig hvordan du laver kapsler om til hjemmelavede køleskabsmagneter. Vi har selv været i gang med at teste både power magneter og magnetbånd i dette DIY-projekt og kan derfor give dig de bedste anbefalinger. 

TIP: Du kan genbruge kapsler fra øl og sodavandsflasker, som virkelig kan give et flot udtryk på køleskabet eller opslagstavlen. Du kan også vende kapslerne om, så kan du have små billeder inde i dem. Valget er dit. 

Teaser: små power magneter er helt klart det fortrukne valg - men magnetbånd kan i nogle tilfælde sagtens anvendes. Vi skal nok forklare hvorfor, at det forholder sig således. 

Vi har lavet en lille video, som nemt viser, hvor let det er at lave sine egne kapsel køleskabsmagneter:

Hvad skal du bruge?

Hvilke magneter skal jeg vælge?

På kapslerne testede vi både power magnet 6x2 mm., power magnet 10x2 mm. og magnetbånd i 19 mm. med selvklæb. Her testede vi både ved at placere magneten eller magnetbånd på forsiden (der hvor logoet er) og på bagsiden med et stykke kork indenunder. 

Resultatet af testen var klart: 6x2 mm. var det bedste bud! Styrken på 680 g. er perfekt til projektetOm du placerede magneten på forsiden eller bagsiden af kapslen, var magneten nemlig ikke for stærk og kunne sagtens holde et par stykker papirer. Power magnet 10x2 mm. skal du kun vælge, hvis du skal bruge dine nye kapselmagneter til at holde mange stykker papirer. Bæreevnen er nemlig ca. 1,2 kg. dvs. du får næsten dobbelt så meget styrke, som hvis du vælger magneten i 6x2 mm. Magnetbåndet (19 mm.) var meget svagt, når det blev placeret på bagsiden med et stykke kork under, men fungerede fint på forsiden. Så du kan sagtens bruge de andre magneter - det afhænger dog af, om du skal bruge kapslens forsiden eller bagside.

Hvorfor ikke ferrit magneter? I forhold til power magneter og magnetbånd er ferrit magneter mere skrøbelige og kan derfor lettere gå i stykker. Derfor faldt valget på at teste power magneter og magnetbånd.

Hvis du skal bruge kapslerne til din glastavle, skal du helst gerne have magneter med en bæreevne på min. 2,5 kg.

Sådan laver du kapsler som køleskabsmagneter:

Vi har beskrevet de 2 metoder, da der er forskel på, om du skal bruge kapslens forside eller bagside. Vi beskriver her metoderne udelukkende ved brug af lim og magneter - da det var den bedste metode.

Glatte overflader, som skal limes, skal først slibes med finkornet sandpapir. Det vil sige, at magneten og kapslen skal ridses inden, at du går i gang.

Vi synes selv, at det færdige resultat blev rigtig godt. Du skal derfor ikke snydes for et billede af vores nye kapsel magneter til køleskabet:

Lav selv kapsel koeleskabsmagneter

Metode 1: Du bruger kapslens forsiden

Når forsiden anvendes skal fordybningen i kapslen fyldes ud, så der bliver direkte kontakt med den magnetiske flade. Her har vi brugt et stykke kork til at fylde ud med. Har du ikke en gammel vinprop, kan du sagtens anvende noget andet f.eks. et stykke træ. 

Start med at skære dine korkpropper, så du får stykker, som hver er 3-4 mm. i tykkelsen. Her er det vigtigt at bruge en skarp kniv (f.eks. en brødkniv). Det skal passe med, at når det lægges i kapslen, så er der ca. 1 mm. til kanten.

2) Påfør nu en klat lim på kapslen og pres et stykke vinprop ned. Lad det lige tørre lidt (helst 5 min.)

3) Put nu en smule lim på korkstykket og placer forsigtigt magneten med enten en pincet eller fingrene. Hvis du har brugt fingrene, så skynd dig at vaske dem godt med sæbe, så der ikke sidder limrester fast. 

4) Læg nu dine nye køleskabsmagneter væk og vent ca. 24 timer, før du tager dine nye kapsel magneter i brug. 

Metode 2: Du bruger kapslens bagside

1) Klip dine yndlingsbilleder ud, så de er 3 cm i diameter. Det passer helt perfekt med størrelsen på en standard kapsel på de fleste øl- og sodavandskapsler. 

2) Påfør nu en klat lim i kapslen og pres dit billede ned (uden at ødelægge det). Lad det gerne tørre ca. 5 minutter, før du fortsætter.

3) Vend nu kapslen om og sæt en klat lim på forsiden. Brug gerne en pincet, så du undgår lim på fingrene.

4) Lad kapslerne ligge i cirka 24 timer, før du bruger dem på opslagstavlen eller køleskabet. 

De færdige kapsel køleskabsmagneter

De færdige kapsel køleskabsmagneter kan du næsten hænge på alle magnetiske flader og de falder ikke ned, hvis du smækker køleskabet i. Hvis du selv gerne vil lave hjemmelavede køleskabsmagneter, kan du altid spørge os til råds. Vi er nemlig selv meget interesseret og nysgerrige på nye magnetprojekt.

Relaterede produkter - Kapsel køleskabsmagneter