Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Insektnet til dør med magneter

Insektnet til dør med magneter

Foråret og sommeren betyder, at der bliver varmt både udenfor og indenfor. Det handler derfor, om at undgå forskellige insekter, myg og fluer kommer ind. Her vil vi fortælle lidt om Jørgen, som selv har været i gang med sit eget fluenet-projekt.

Jørgen havde nemlig brug for et insektnet med magneter til døren i sin camper (folkevognsrugbrød). Her skulle det være muligt for ham at åbne og lukke insektnettet, så de nemt kunne gå ind og ud ad døren. Om natten vil de så også sagtens kunne få frisk luft ind fra skydedøren uden at blive spist af myg. For Jørgen vil det derfor være en god løsning at lave en magnetisk lukning i midten af fluenettet.

Vi anbefalede derfor, at Jørgen skulle bruge vores stavmagneter i 3x20 mm. Disse magneterne er specielle, da magnetismen nemlig sidder axialt (på siderne) modsat alle vores andre stavmagneter. Stavmagneter af denne type vil nemlig passe til denne type af insektnet, som er åbent på midten. Bæreevnen på denne magnet er så hele 1,2 kg., så det vil passe til et myggenet, som er ca. 1 mm. i tykkelsen.

Gør som Jørgen: lav-selv et insektnet til døren med magneter

Jørgen havde købt et net og klippet det til, så det passede med målene på skydedøren i deres camper. Jørgen lavede insektnettet ved at bruge ca. 15 stavmagneter i hver side, dvs. der blev brugt 30 stk. i alt. Der var derefter syet en kile i nettet på symaskine. Efter at have syet tog han skiftevis en magnet og så en trægrillpind. Afstanden mellem hver enkelt magnet var ca. 7 cm, hvor der i mellem dem var lagt trægrillpinde til at stive nettet af med. Her kan du også bruge andet til at stive af med (det var lige, hvad Jørgen selv havde ved hånden).

Det færdige myggenet blev omtrent 105 cm. i bredden og 135 cm. i længden. Til dit eget myggenet kan du nemt op- eller nedjustere afstanden mellem magneterne afhængig af, hvor stort dit myggenet skal være.

Jørgen valgte ikke at sy eller lime magneterne fast, så den ene magnet nemt kunne tilpasse sig magneten på den anden side. Grunden til, at Jørgens insektnet fungerer rigtig godt, skyldes bl.a. at der i bunden var en magnet på hver side, og der langs kanten af bunden var syet blybånd til at stive af med (blybånd bruges bl.a. også til at stive badeforhæng af med). Resultatet blev derfor et myggenet, som havde en mere fast ramme, som man kender fra de net, som man kan købe i butikker.

saadan laver du et insektnet til doeren med magneter

Jørgen kom forbi med fluenettet med magneter, og det var meget professionelt lavet. Vi blev derfor nødt til at lave en lille video. Her vil du se, hvor nemt magneterne tiltrækker hinanden og lukker nettet perfekt sammen på midten. 

Jørgen havde fået sin mor til at sy insektnettet på symaskine. Så du kan også sagtens nå i mål. Det kræver bare lidt sy-evner, et insektnet og nogle magneter, så er du ret godt på vej.

Ophæng af fluenet til døren

Jørgen har endnu ikke hængt myggenettet op. Hans plan er at hænge insektnettet op med tryklås i camperen. Som udgangspunkt vil det se mere æstetisk ud i folkevognsrugbrødet at bruge tryklås, hvorfor vi godt forstår Jørgen vil vælge denne måde. Hvis udseendet ikke er vigtigt for dig kan velcro være en helt udmærket løsning. 

Skal du selv lave et insektnet?

Hvis du selv skal til at lave dit eget insektnet til døren med magneter, kan du altid spørge os om hjælp til valg af magneter eller magnetbånd. Begge dele kan du bruge, hvis du selv skal i gang med at holde insekterne ude. Om du har dit eget folkevognsrugbrød, camper eller en anden type af bil, så har vi en stor viden, som vi gerne deler ud af. Vi vil gerne hjælpe dig videre med projektet, så du kan altid ringe til os eller stille dit spørgsmål på mail eller chat. Vi er nemlig selv nysgerrige og interesseret i magnetiske gør-det-selv løsninger.

Fluenet som ikke kan lukkes på midten

Hvis du ikke ønsker at lave et myggenet, som kan åbnes og lukkes på midten kan vi anbefale dig at læse vores FAQ om 2 guides til myggenet. Her er der nemlig taget udgangspunkt i et fluenet, som kan tages af og på vinduet eller døren.

Relaterede produkter - Insektnet til dør med magneter