Bestil inden kl. 15:00 på hverdage - så sender vi samme dag
(nu også samme-aften levering m. Burd Delivery)

Info om magnetfolie

Vi kan skrive meget om alle vores magnetiske materialer, men vi skal forsøge at holde det kort og kontant, så du hurtigere kan blive klogere på vores varer og træffe et valg, der matcher dit behov.

OBS! Magnetfolie kan ikke bruges til magnetiske glastavler.

Hvad er magnetfolie?

Magnetfolie er et fleksibelt materiale med en magnetisk flade. Det er ikke lige så stærkt i magnetismen som rå magneter, og det kræver direkte kontakt med en magnetisk flade. Men til gengæld kan det bøjes og er lettere at arbejde med. 

I valget af magnet vs. magnetfolie (f.eks. magnetark eller magnetbånd) skal man gøre sig klart, om styrken eller fleksibiliteten er vigtigst. For det er en billig form for magnet at bruge folie. Men det kan som regel kun lige holde sig selv oppe og måske et enkelt stykke papir. 

Materiale

Magnetisk folie er lavet af elastisk gummi med ferritpulver. Derudover har de farvede magnetbånd og -ark en overflade af farvet PVC.

Styrkeøgning ved 2 stykker magnetfolie

Vores magnetfolie er som regel 1 mm. i tykkelsen - dvs. en god, kraftig kvalitet. Enkelte varer kan variere i størrelsen, men så er det fremhævet på varekortet.

Styrke for 1 stk. magnetfolie (1 mm.): ca. 100 gram/cm2

Styrke for 2 stk. magnetfolie (2x1 mm.): ca. 150 gram/cm2.

Når man sammensætter to magneter, kan man opnå højere bæreevne. Det kan man også med to stykker magnetark eller magnetbånd - styrken øges med ca. 50%. Det er dog stadig ikke meget, da styrken i forvejen ligger på omkring 100 gram pr. cm2. Men det kan alligevel være vigtig viden til ens projekt, hvis man står og har brug for at øge styrken, at man derved kan opnå ca. 150 gram pr. cm2.

Det bedste resultat vil dog altid opnås ved at vælge en tykkere variant, da der ikke er en farvet overflade eller andet imellem de to stykker magnetfolie.

Arbejdstemperatur & opbevaring

-20° til +85° C

Temperaturer under -20°C og over 85° C ødelægger magnetfoliens struktur permanent med tab af magnetismen til følge. Vi anbefaler derfor ikke, at man anvender magnetark og -bånd på steder, der overstiger dette temperaturspænd.

Opbevaring af magneter er altid bedst ved stuetemperatur. Det samme gør sig gældende for folien. Det er samtidig en god idé at have det opbevaret fladt - opbevares det rullet sammen gennem længere tid, kan det være svært at få helt fladt igen.

Udendørs brug

Da magnetfolie er lavet af gummi og ferrit, ruster det ikke. Men solens UV-stråler kan på sigt ødelægge strukturen med tab af magnetisme til følge. Det er derfor en god idé at udskifte magnetfolien en gang imellem, hvis det skal hænge udendørs (f.eks. som en oplysningstavle). 

***

Se vores udvalg af magnetfolie her -->