Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Info om magnetfolie

OBS! Magnetfolie kan ikke bruges til magnetiske glastavler eller til flader med meget høj / lav temperatur - læs mere nedenfor.

Hvad er magnetfolie?

Magnetbånd er lavet af magnetfolie, som er en bøjelig magnettype med blandede poler. Dvs. der er ikke en nordpol på den ene side og syd på den anden, men det kan fæstne med et andet stykke magnetbånd eller andre magnettyper. Fleksibiliteten gør, at det kan sidde på buede flader som f.eks. biler, radiatorer og rør.

I valget af magnet vs. magnetfolie (f.eks. magnetark eller magnetbånd) skal man gøre sig klart, om styrken eller fleksibiliteten er vigtigst. For det er en billig form for magnet at bruge folie. Men et lille stykke magnetfolie kan som regel kun lige holde sig selv oppe og måske et enkelt stykke papir, mens en længere strimmel vil kunne holde et gardin el.lign. Hvis du søger i vores FAQ på "magnetbånd", vil du finde en masse DIY guides.

Materiale

Folien består af strontium ferrit og en bøjelig plastik, der til sammen giver en magnetfolie, der fungerer som en magnet og derved kan gøre ting som billeder og skilte magnetiske. Derudover har de farvede magnetbånd og -ark en overflade af farvet PVC.

Hvor stærkt er magnetfolie?

Styrken på magnetbånd og -ark måles i styrke pr. cm2. Dvs. hvor meget styrke der er i hver centimeter af magnetbåndet. Jo større og længere et stykke magnetfolie, desto højere styrke. Eksempelvis vil et magnetark eller 2 strimler 40 mm. magnetbånd ved siden af hinanden sagtens kunne bære en pande, hvis blot hele pandens bund støtter mod magnetfolie. Men du vil ikke kunne hænge samme pande på en enkelt strimmel 40 mm. magnetbånd, da den samlede styrke ikke er høj nok.

  • Vores magnetbånd og -ark uden farve (mørkegrå) har en styrke på ca. 100 gram pr. cm2.
  • Vores farvede magnetbånd- og ark med farve har en styrke på ca. 80 gram pr. cm2.

Forskellen på farvet og ikke farvet magnetfolie ligger i efterbehandlingen af magnetfolien, når den farvede coating lægges på, samt den ekstra påførte vægt til folien, som det farvede lag giver.

Hvilken side er stærkest?

Den mørkegrå side af alt magnetfolie er den stærkeste. På farvet magnetbånd (og magnetark) er det den side, som ikke har en farvet coating. På det rå magnetbånd uden farve er det den plane side uden rille.

Der er forskel på siderne, fordi magnetlaget ligger mere yderligt på den ene side. Og på det farvede magnetbånd skaber det farvede lag endnu mere afstand til magnetblandingen i den bøjelige plastik, hvorfor forskellen på hvor magnetisk de to sider er bliver en del større på farvet magnetfolie.

Styrkeøgning ved 2 stykker magnetfolie

Vores magnetfolie er som regel 1 mm. i tykkelsen - dvs. en god, kraftig kvalitet. Enkelte varer kan variere i størrelsen, men så er det fremhævet på varekortet.

Styrke for 1 stk. magnetfolie uden farvet coating (1 mm.): ca. 100 gram/cm2

Styrke for 2 stk. magnetfolie uden farvet coating (2x1 mm.): ca. 150 gram/cm2.

Når man sammensætter to magneter, kan man opnå højere bæreevne. Det kan man også med to stykker magnetark eller magnetbånd - styrken øges med ca. 50%. Det er dog stadig ikke meget, da styrken i forvejen ligger på omkring 100 gram pr. cm2. Men det kan alligevel være vigtig viden til ens projekt, hvis man står og har brug for at øge styrken, at man derved kan opnå ca. 150 gram pr. cm2.

Det bedste resultat vil dog altid opnås ved at vælge en tykkere variant, da der ikke er en farvet overflade eller andet imellem de to stykker magnetfolie.

Arbejdstemperatur & opbevaring

-20° til +85° C

Temperaturer under -20°C og over 85° C ødelægger magnetfoliens struktur permanent med tab af magnetismen til følge. Vi anbefaler derfor ikke, at man anvender magnetark og -bånd på steder, der overstiger dette temperaturspænd.

Opbevaring af magneter er altid bedst ved stuetemperatur. Det samme gør sig gældende for folien. Det er samtidig en god idé at have det opbevaret fladt - opbevares det rullet sammen gennem længere tid, kan det være svært at få helt fladt igen.

Kan det bruges udendørs?

Da magnetfolie er lavet af plastik og ferrit, ruster det ikke. Men solens UV-stråler kan på sigt ødelægge strukturen med tab af magnetisme til følge. Det er derfor en god idé at udskifte magnetfolien en gang imellem, hvis det skal hænge udendørs (f.eks. som en oplysningstavle). 

Kan man bruge andre magneter på magnetfolie? 

Det er ikke alle magneter, du bør bruge sammen med magnetfolie. Det bedste er at bruge magnetfolie mod et andet stykke magnetfolie eller mod metal. Du kan godt bruge neodymium eller ferrit magneter på magnetfolien, men da magnetismen i permanente magneter er så meget kraftigere end den i magnetfolien, vil brug af permanente magneter skade foliens magnetiske struktur, og over tid vil du opleve, at magnetismen i magnetfolien er så ringe, at dine magneter falder ned. Dette vil ikke ske, hvis du kombinere magnetfolie med andet stykke magnetfolie eller med metal.

Kan man bruge magnetfolie til glastavler?

Alm. magnetfolie er lavet med ferrit, og ferritmagneter er ikke stærke nok til glastavler. Du skal i stedet vælge en type magnetfolie med neodymiumspåner i. Men du skal vide, at en neodym-magnetfolie er mindre fleksibel og meget dyrere end alm. magnetfolie.

Hvor meget skal jeg bruge?

Behovet for antal meter kommer an på, om du skal sætte magnetbåndet på en eller to flader. Dvs. hvis du f.eks. skal hænge et skilt eller gardiner op, hvor begge dele skal gøres magnetiske med magnetbånd, så skal du huske, at du skal bruge det samlede mål x 2.

I forhold til styrkebehov bruges magnetfolien ofte på metalflader så som lagerreoler eller på whiteboards, når man skal bruge en flade at skrive på el.lign., eller hvis du skal bruge magnetprint. Og her er det blot rart at vide, at længere stykker giver bedre magnetisk klæbeevne - dvs. magnetfolie som opmærkning til lagerreoler virker mere magnetisk, jo breddere et stykke du klipper. Du kan læse mere om styrke i starten af dette indlæg.

Vi sælger magnetbånd fra 1 meter og ark fra 1 stk. Du kan se den præcise minimums-specifikation under hvert varekort.

Hvilke farver findes det i?

Fælles for al magnetfolie er den mørkegrå bagside. Men derudover findes det både med og uden farvet coating.

Bl.a. finder du disse farver:

  • Rød
  • Gul
  • Grøn
  • Blå
  • Sort
  • Hvid

Den farvede folie er god til at signalere forskellige ting eller til at skrive på. Vi har også en folie med skrivbar overflade, hvor du kan bruge den præcis som et whiteboard, når du bruger whiteboard markers. Hvis du derimod skal skrive eller tegne noget, der er mere permanent, kan du skrive med permanente markers på den alm. magnetfolie.

Vil du teste det af først?

Vi har salg fra 1 stk. og 1 meter. Vi tager ikke magnetbånd retur, der er klippet eller skåret i. Så hvis du er i tvivl om produktvalg, kan du starte med at bestille en enkelt, før du lægger en større ordre. Ubrugte varer kan naturligvis sagtens returneres, så længe indpakningen er intakt, og der ikke er brugsmærker på varen.

Kan jeg fjerne selvklæbende magnetbånd igen? 

Vi har sat en ret kraftig selvklæber på vores magnetbånd med selvklæb på. De første par timer vil du kunne tage det ned igen. Men efter 24 timer sidder det ret godt fast, og efter 72 timer skal du fjerne det med en hårtørrer. Hvis du fjerner eller rykker rundt på magnetbånd, er der kommet luft til limen, som kan gøre, at selvklæben ikke virker mere. Undgå derfor at rykke rundt på selvklæbende magnetfolie, når først det er klistret op. Og husk at give det et lige fordelt og fast tryk over det hele for at få limen til at virke bedst.

Kan magnetbånd forstyrre elektronik? 

Magnetismen i magnetbånd er så lav, at den ikke forstyrrer elektronik. Så du skal ikke være varsom med brugen af magnetbånd og magnetark i nærheden af elektriske komponenter som f.eks. computere, mobiltelefoner eller lignende.