Bestil hverdage inden kl. 14:00 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Hvad er AlNiCo magneter?

Vi får ofte spørgsmål om de forskellige magnettyper, så her er en kort forklaring på, hvad AlNiCo magneter er.

Hvad er AlNiCo magneter lavet af?

Bag navnet AlNiCo gemmer der sig grundstofferne Aluminium, Nikkel og Kobolt. Deres klare fordel er, at de tåler meget høje varmegrader op til 450°C. Men til gengæld er de ikke særligt stærke i forhold til f.eks. neodymiym og SmCo.

Hvor stærke er AlNiCo magneter?

AlNiCo magneter er ikke synderligt stærke i forhold til neodymiym. De er på ca. en tiendedel styrke i forhold til neodymiym, dvs. omtrent samme styrke, som vi normalt opnår med ferritmagneter.

Fordele og ulemper ved AlNiCo

Den største grund til at vælge AlNiCo er ved behov for høje varmegrader i f.eks. produktionsøjemed.

De er også en del mere hårdføre end f.eks. SmCo magneterne grundet sammensætningen af metaller.

Men de er meget dyre, da de består af kobolt. Så derfor bruges de ofte til meget specielle formål som f.eks. tilvirkning og fabrikation af specialværktøj.

AlNiCo vs. neodymium (NdFeB): AlNiCo er meget mere hårdføre - dvs. de tåler bedre slag og stød end neodymium. Og med AlNiCo får du en magnet, der tåler højere temperaturer. Men du får også en dyrere magnet, der ikke er særligt stærk. Så derfor egner AlNiCo sig til helt specielle formål, hvor varmepåvirkning og hårdførhed er de vigtigste parametre frem for styrke og pris.

AlNiCo vs. ferrit: AlNiCo magneterne tåler ca. 200°C mere end ferritmagneter - det er en ret voldsom forskel. Du vil kunne bruge begge magneter udendørs og ved svingende temperaturpåvirkning, og de er begge ret hårdføre, men da en ferritmagnet er en rå magnet uden coating, har du en ekstra fordel her i AlNiCo i forhold til ferrit. Prismæssigt er AlNiCo voldsomt meget dyrere end ferrit.

Hvorfor er de så dyre? Det er ret simpelt: de består bl.a. af kobolt, der er et meget kostbart materiale.

AlNiCo magneter og lyd

Der er mange hi.fi entusiaster, som mener, at højtalere lavet med AlNiCo magneter har en bedre lyd end dem, der er lavet med f.eks. neodymium. Men dette er en meget subjektiv ting og ikke noget, der kan måles rent videnskabeligt.

Hvilken magnet er den rette for dig?

Du skal opveje fordele og ulemper ved de forskellige magnettyper, når du skal finde ud af, om AlNiCo er den rette magnettype til dit projekt - især grundet den meget store prisforskel i forhold til andre magnettyper. Der er derfor ikke et entydigt svar på dette, andet end at du skal vælge den magnet, som opfylder alle dine krav. Men med en kravspecifikation kan du hurtigt finde frem til rette magnettype til dit projekt.

Skal vi hjælpe dig med magnetisme?

Vi vil meget gerne guide dig til valg af magnettype. Så lad os endelig høre fra dig med en projektbeskrivelse, og så vender vi hurtigt tilbage med råd og vejledning til valg af magnettype og evt. også størrelse og styrke.