Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Hobbymagneter

Hobbymagneter

Lav dine egne magneter helt simpelt med ferritmagneter og powermagneter.

Vi har valgt at bruge powermagneter til vores projekt, og vi har brugt følgende materialer til at lave vores kraftige hjemmelavede magneter med:

  • 6 mm x 2 mm neodymmagneter
  • 10 mm x 10 mm x 1 mm neodymmagneter
  • Fimo ler i forskellige farver
  • UHU 2-komponent lim

 

Relaterede produkter - Hobbymagneter

Vi satte os ned med en masse forskellige farver FIMO ler, og så gik vi i gang med at forme ugler, juletræer og julegaver, som vi ville lave om til hjemmelavede køleskabsmagneter.

Vi brugte str. 6x2 mm. powermagneter, da vi gerne ville have nogle kraftige magneter, som let kan holde en pizzamenu på plads. Man kan sagtens vælge mindre magneter med en mindre bæreevne, hvis formålet er at holde et enkelt stykke papir hængende på køleskabet. Med 6x2-magneterne har vi opnået en bæreevne på ca. 600 gram udover vægten på figuren.

Først formede vi vores fantasifigurer ud af hobbyleret. Derefter lavede vi et lille aftryk af magneterne på bagsiden af figurerne, så der var en lille "kløft" i rette størrelse at placere magneten i bagefter. Så bagte vi fimo figurerne i ovnen ved 130 grader i ca. 20 minutter - uden magneterne, da de kun tåler op til 80 grader. Da figurerne var afkølet, blandede vi limen, jf. vejledning nedenfor, og satte magneterne på plads på bagsiden. Efter en tørretid på 1 døgn, var magneterne klar til brug. Og som det ses af billederne, kan både børn og voksne være med til at lave hobbymagneter. OBS! Dog skal magneterne og limning ske af en voksen eller under nøje voksen-supervision, da limen og magneterne ikke er legetøj.

Vejledning til blanding og brug af UHU lim, 2-komponent

Der medfølger to forskellige limtuber, som skal blandes i forholdet 1:1. Derudover en lille blandingsskål, en rørepind og et lille stykke fint sandpapir.

Bland den ønskede mængde lim med den lille rørepind ved stuetemperatur. Rids magneterne ganske let på den ene side, der skal limes fast (lidt lige som en hudafskrabning) - der må ikke gå hul på magneternes forniklede overflade. Put derefter lim på den ene flade og tryk de to dele sammen. Det er vigtigt, at den ridsede overflade vender ind mod limen, så limen har noget at gribe fat i. Hvis magnetens overflade er helt glat, holder limen ikke lige så godt fast. Lad tørre ved stuetemperatur i ca. 1 døgn. Derefter er de to ting ikke til at flå fra hinanden igen.

Hvis magneterne skal fange en anden magnet, skal du være opmærksom på nord/syd polerne på magneterne, så de ikke frastøder hinanden. Dette er ikke relevant, hvis magneterne skal hænges op på en magnetisk flade.

Kreativ Halloween - Lav magneter i Fimo ler

Hannah har været i det kreative hjørne og lavet (u)hyggelige magneter til Halloween. Og det er faktisk ikke så svært at lave sine egne køleskabsmagneter. Vi har brugt følgende materialer til halloween magneterne: 

  • Powermagneter (6×2 mm.)
  • Fimo-ler i forskellige farver
  • UHU 2-komponentlim
  • Tandstik til at lave små detaljer med

Først formede Hannah figurerne og lavede alle detaljerne med en tandstik. Derefter lavede hun et aftryk af en magnet på bagsiden af fimo-figuren - der hvor magneten skulle limes fast - for så er det nemmere at lime en magnet på til sidst, når der er aftryk til magneten allerede. Magneterne må nemlig ikke komme med ind i ovnen, da de ikke tåler de høje temperaturer.

Derefter blev figurerne bagt i ovnen UDEN magneterne ved 110 grader i 20 minutter.

Da figurerne var færdige i ovnen, blev de lagt til afkøling for til sidst at få limet en powermagnet i aftrykket dertil bagpå figurerne.

Det er lidt noget “fedtet stads” med tokomponent lim. Men det er en kraftig lim, og det er vigtigt med en god lim, når man skal lime powermagneter fast. Heldigvis er limen længe om at tørre, så man kan nå at vaske fingrene grundigt efter brug uden at få limet fingrene fast til noget.

Tip: rids magneterne let med finkornet sandpapir før limning – ellers hæfter limen ikke.

Bagetiden afhænger af figurernes størrelse. Fimo ler skal altid bages 10-30 minutter i en ovn (uden varmluft).