Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Guitar reparation - Gør det selv

Guitar reparation - Gør det selv

Vi har mange forespørgsler på magneter hver dag, og det er ikke altid noget, vi har hørt om før eller lavet beregninger på. Som f.eks. den dag i juni 2017, hvor Ole ringede og ville købe magneter til at reparere sin guitar med...

En ting er teori - en anden ting er praksis. Så selv om vi har rigtig mange regnemetoder og testscenarier på værkstedet, så er det dejligt at blive kontaktet efterfølgende og få at vide, at projektet lykkedes fuldt ud. 

Revne i guitar DIY

Ole skulle som sagt bruge nogle magneter i forbindelse med en guitar reparation. Og han har sendt os disse billeder, som viser, hvordan han har lavet et lille hjemmelavet værktøj til at reparere revnen i sin guitar med (der er brugt 3 magneter i alt - de ekstra magneter på foto havde Ole købt til at lave flere værktøjssæt med).

Brug magneter til at reparere din guitar. DIY guide til  reperation af revner i din guitar.

Foto 1: Guitaren med magneterne, så man kan se størrelsesforholdet. Foto 2 og 3: To magneter sættes ovenpå hinanden. Der sættes en skrue igennem begge magneter, og de skrues sammen fast på træpinden. Foto 4: Det lille stykke træ, der udgør reparationen af revnen.

Se mere udførlig forklaring nedenfor under "vejledning".

Foto 5 og 6: Værktøjet føres forsigtigt ned gennem strengene, og efterfølgende sættes en magnet øverst på dækket, som fanger den nederste magnet. 

OBS! Pottemagneten ovenpå guitaren, som Ole holder mellem to fingre, er lagt med stålet nedad, da polerne vender samme vej på magneterne, så hvis man vender magnet-siden nedad, vil den frastøde magneterne på indersiden af guitaren. Vi har siden dette FAQ-indlæg modificeret magneterne, så de er stærkere, og så stålpotten er kraftigere, så vi anbefaler i stedet, at du erstatter den 3. magnet med en gummimagnet, så du opnår et bedre magnetfelt, og så du samtidig er sikker på at undgå ridser. 

 

Vejledning til udførelse af reparationen

Vi modtog følgende instruks på mail sammen med billederne:

På de vedhæftede billeder har jeg vist, hvordan jeg har lavet et lille værktøj til at sætte ind i guitaren. Udvendigt er det bare en "dobbeltmagnet". Her bruger jeg Ø25 magneterne til at lime et par små klodser på indersiden af guitaren for at stabilisere en sprække i dækket. De udvendige magneter placeres og fastholdes i position og dirigerer de indvendige magneter med håndtaget på hen til rette sted, hvor guitaren skal repareres. Klodsen sættes fast på magneten med lidt dobbeltklæbende tape, lim kommes på, og vupti: placeret rigtigt og fastspændt.

Relaterede produkter - Guitar reparation - Gør det selv

Fordel ved træskaft

Fordelen ved et skaft af træ i stedet for f.eks. at vælge en stærk stavmagnet, det er (udover prisen) at du kan begrænse magnetismen til kun at være i toppen sammen med magneterne og ikke også i bunden. Det gør den nemmere at styre, hvis du har noget magnetisk materiale (stål el.lign.) på guitaren, som kan drille, når du skal fiksere træstykket med magneterne. Derudover får du noget længde på guitarværktøjet, så du kan nå længere omkring inde i guitaren. 

Vil du gøre ligesom Ole?

Du kan sagtens gøre Ole kunsten efter. Han brugte 3 stk. Ø25 mm. undersænkede pottemagneter til sin guitar (vist ovenfor under produkter). Som skrevet længere oppe i teksten, anbefaler vi, at man erstatter den ene magnet - den der skal ligge ovenpå guitardækket - med en gummimagnet. 

Måske din guitar har en smule tykkere dække? Så kan du med fordel gå lidt op i styrke og vælge Ø32 mm. pottemagneter i stedet (også vist ovenfor). 

Fordelen ved at bruge undersænkede pottemagneter er, at du kan skrue dem fast på træpinden, der udgør en del af guitar værktøjet. Og med en undersænket skrue får du en plan flade på magneten, så den er nem at arbejde med (og ridser ikke).

Hvis du har det bedre med at lime to magneter fast for enden af dit værktøj, kan du vælge en anden slags magnet med 22 kg. i bæreevne. F.eks. 2 stk. 60x5 mm. powermagnet sat ovenpå hinanden og den nederste limet fast til træpinden.

Du finder alle magneter størrelsesopdelt her: powermagneter styrkesorteret