Vi sender dag-til-dag v/bestilling hverdage inden kl. 14:00

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Elbil ladekabel holder

Elbil ladekabel holder

Mads kontaktede os, da han ønskede at skjule et kabel til opladning af hans elbil. Det skulle blive en smart løsning, hvor opladerkablet blev gemt væk og samtidig var det nemt at tage det frem, når elbilen skulle oplades. Kablet skulle sidde udendørs i carporten vandret under et halvtag. Det var derfor vigtigt, at magneterne kunne holde til alt slags vejr. Kablet havde stålindkapslinger, så Mads manglede bare magneterne, som skulle hjælpe med at holde det.

Som Mads selv skrev er der ikke lavet en nem løsning til at skjule opladerkablet til elbilen. Det er nemlig ikke lige noget, som du kan finde i det nærmeste byggemarked – og det har han helt ret i. Det krævede derfor, at han gik i gang med at lave en magnetisk løsning. 

Ved at lave en løsning selv er fordelen selvfølgelig også, at han kunne gøre det præcis, som han ønskede det eller rettelse; som hans kone ville have det. Kablet var sikret med et fjedertræk, så magneterne ikke skulle bære hele det lange og tunge ladekabel.

Sådan fik Mads lavet en magnetisk ladekabel holder

Der skulle alligevel bruges stærke magneter til projektet. Her blev det 6 stk. af Ø16 mm. undersænkede pottemagneter, som Mads i første udgang forsøgte sig med. Her fik han desuden 6 stk. sorte gummihætter med, som han kunne sætte på magneterne for at undgå rust pga. vejret.

Mads vendte tilbage med billeder af sit nye magnetiske ladekabel holder til sin elbil. Her ser du hvordan løsningen ser ud, når kablet sidder fast på magneten (som er gemt under den sorte gummihætte):

Sæt dit opladerkabel til elbilen fast med magneter

Når Mads skal bruge opladerkablet fjerner han bare kablet, som sidder fast på magneten. Det er altså virkelig smart. Du kan se, hvordan det ser ud på billedet herunder:

Ladekabel holder med magneter

Mads bestilte lidt ekstra magneter, da de 6 stk. i første omgang ikke var nok. Han bestilte henholdsvis: 1 undersænket pottemagnet Ø32, Ø20 og Ø25 mm.

Status fra Mads er nu, at de ekstra magneter hjælper med at holde kablet fast, så det er let at få elbilen opladet. På billedet kan du se, hvor lidt kablet er synligt under en opladning af bilen:

Opladerkablet er skjult under halvtaget med magneter

Hvis du selv har et ladekabel til din elbil (eller bare et stort kabel) kan du helt sikkert bruge denne løsning. Hvis du er i tvivl om valg af magneter, kan du altid henvende dig til os.

Relaterede produkter - Elbil ladekabel holder

I forhold til denne løsning er der valgt at sætte et stykke rent metal ind under det sorte gaffatape, der ses på fotos. Mads havde selv metal liggende, men du kan se vores udvalg af metalplader her.

Da magnetisk metal ikke er rustfrit, har gaffatapen 2 funktioner:

  1. at holde metalpladerne fast på rette sted
  2. at hindre rust ved at holde fugt og luft væk fra metallet

Du kan også vælge at bruge magnetisk ståltråd og lave en spiral rundt om ledningen, men husk at bruge en god og tyk kvalitet. Og du skal stadig huske at hindre rust ved enten inddækning med tape eller ved at give ståltråden et tyndt lag lak.