Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Dørstopper udendørs

Dørstopper udendørs

En dørstopper magnet er egentlig en simpel løsning med en magnet og et stykke metal. Du bestemmer selv, om magneten skal fastgøres på døren og metallet på dørkarmen eller omvendt. Det vigtigste er bare, at du kombinerer metal med magnet for at få det bedste resultat, som også er billigere end en kombination af magnet mod magnet. 

Udendørs dørstopper magnet

Thue kontaktede os, fordi han ønskede en magnetisk dørstopper til sine to terrassedøre udendørs. Der er tale om døre, som er forholdsvis tunge, så det var vigtigt, at dørstopperne kunne holde dem.

Der findes rigtig mange dørholdere på markedet, men der er mange, som så enten er holdbare eller elegante og ikke begge dele. Thue havde selv en oplevelse af, at dørstopperne sjældent var pæne. Men det blev der lavet om på, som du kan se på billedet. Vi er meget imponeret (og selv Thues svigerfar synes også, at løsningen var vellykket).

Magnetisk dørstopper udendørs med gummimagnet

Til 2 terrassedøre skal du bruge:

Sådan laver du din dørstopper

Start med at montere dine metalskiver på ydersiden af døren. Her vil du sætte en skrue i, så den sidder helt fast. Dernæst har Thue valgt at male med antracit sort maling, så metalskiverne matcher farven på dørene. Metalskiverne bliver, når de males, "skjult", og du kan derfor ikke så godt se dem. Her vil du vente til malingen er helt tør, før du går i gang med gummimagneten.

På væggen (eller træfacaden), har Thue valgt at skrue gummimagneten i.
Mere skal du faktisk ikke gøre, for nu har du en smart og elegant dørstopper løsning.

TIP: Du kan selv vælge om, det er metalpladen eller magneten, som skal sidde på døren. Der er ikke nogen ”regel” her.

Thue havde med den ene af dørstopperne brug for, at magneten sad længere ude på træfacaden, så døren ikke ramte deres lys, når den blev lukket op. Her anvendte han 2 aluminium stykker på træfacaden, som havde samme størrelse som magneten i diameter. Så hvis du har samme problem, kan du nemt bruge Thues tip. 

Vælg gummimagneter til din dørstopper

Gummimagneter er det oplagte valg, når din dørstopper skal kunne tåle vand, vind og stød. Der er valgt her en kraftig gummimagnet med en styrke på ca. 11 kg. Det lyder måske af meget, men der er brug for en stærk magnet, når den skal kunne klare alm. vejrforhold og holde en tung dør. 

Det vil være den bedste løsning for dig at vælge en gummimagnet, når du skal lave en dørstopper udendørs, da powermagneter kan ruste.

Thue er tilfreds med dørstopperne

Vi har talt med Thue, som er meget glad for sine nye dørstoppere. Thue siger: ”Kraften i magneten er perfekt. Den kan sagtens holde til hård vind”. På billedet ser du, hvor fint de nye dørstoppere holder de to terrassedøre åbne.

Lav selv en dørstopper udendørs

Skal du lave en magnetisk dørstopper udendørs?

Der kan være flere forskellige løsninger, som du kan bruge. Du kan eksempelvis læse vores generelle FAQ om at lave en dørstopper her. Hvis du har yderligere spørgsmål eller brug for vejledning kan du altid kontakte vores kundeservice. Vi har nemlig vejledt en del kunder om dørholdere, så vi kan helt sikkert hjælpe dig godt på vej.

Relaterede produkter - Dørstopper udendørs

DIY magnetisk dørstopper

Vælg en magnet med en styrke, der passer til formålet: er det en tung dør, skal du vælge en stor og stærk magnet. Men er det en let dør, som bare skal holdes ind mod karmen, så vil en alt for stærk magnet bare give den udfordring, at døren er for svær at lukke igen. 

Det er rigtig svært at give en formel på alles behov, så hvis du er i tvivl om, hvilken magnet du bør vælge til din hjemmelavede dørstopper, så kontakt os på tlf. 71 99 36 12 eller via kontaktformularen.

Valg af magnettype

Nedenfor er vist både undersænkede pottemagneter, der kan skrues fast på døren eller dørkarmen med undersænket skrue, og gummimagneter, der kan holde til vind, vejr og stød. Pottemagneterne tåler også stød, men har du en dør, der skal skubbes hårdt for at blive åbnet hen mod magneten, bør du vælge en gummimagnet, da gummicoatingen er lavet til at tage imod stød. Pottemagneten kan flække, men selve magneten bliver stadig siddende inde i metalpotten, så det er mest synsmæssigt, det gør en forskel. Og så kan det lyde hårdere med metalpotten mod metal, end med en gummimagnet mod metal.

Hvorfor magnet mod metal?

To magneter i kollision mod hinanden har en enorm kraft, og det kan være lidt svært at styre, hvis magneterne ikke skal gå i stykker så nemt. Derudover har det den klare fordel, at du ikke kan vende en metalplade forkert, da den vil tiltrækkes magneten på begge sider. Magneter kan derimod frastøde hinanden, hvis de vender med samme pol mod hinanden, og det er noget bøvl, hvis man har sat tingene fast i den forkerte retning.