Bestil inden kl. 15:00 på hverdage - så sender vi samme dag
(nu også samme-aften levering m. Burd Delivery)

Dørstopper med magnet

Lav din egen dørstopper magnet med en magnet og et stykke metal. Du bestemmer egentlig selv, om magneten skal fastgøres på døren og metallet på dørkarmen eller omvendt. Det vigtigste er bare, at du kombinerer metal med magnet for at få det bedste resultat, som også er billigere end en kombination af magnet mod magnet. 

DIY magnetisk dørstopper

Vælg en magnet med en styrke, der passer til formålet: er det en tung dør, skal du vælge en stor og stærk magnet. Men er det en let dør, som bare skal holdes ind mod karmen, så vil en alt for stærk magnet bare give den udfordring, at døren er for svær at lukke igen. 

Det er rigtig svært at give en formel på alles behov, så hvis du er i tvivl om, hvilken magnet du bør vælge til din hjemmelavede dørstopper, så kontakt os på tlf. 71 99 36 12 eller via kontaktformularen.

Valg af magnettype

Nedenfor er vist både undersænkede pottemagneter, der kan skrues fast på døren eller dørkarmen med undersænket skrue, og gummimagneter, der kan holde til vind, vejr og stød. Pottemagneterne tåler også stød, men har du en dør, der skal skubbes hårdt for at blive åbnet hen mod magneten, bør du vælge en gummimagnet, da gummicoatingen er lavet til at tage imod stød. Pottemagneten kan flække, men selve magneten bliver stadig siddende inde i metalpotten, så det er mest synsmæssigt, det gør en forskel. Og så kan det lyde hårdere med metalpotten mod metal, end med en gummimagnet mod metal.

Hvorfor magnet mod metal?

To magneter i kollision mod hinanden har en enorm kraft, og det kan være lidt svært at styre, hvis magneterne ikke skal gå i stykker så nemt. Derudover har det den klare fordel, at du ikke kan vende en metalplade forkert, da den vil tiltrækkes magneten på begge sider. Magneter kan derimod frastøde hinanden, hvis de vender med samme pol mod hinanden, og det er noget bøvl, hvis man har sat tingene fast i den forkerte retning.