Bestil hverdage inden kl. 14:00 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Brug aldrig magneter i nærheden af insulinpumper

Brug aldrig magneter i nærheden af insulinpumper

Permanente magneter kan være meget farlige, når man bruger udstyr som en insulinpumpe. Pumperne er sensitive og er ikke lavet til at modstå stærke magnetfelter. Så det kan ikke understreges nok, at man ikke må bruge magneter i nærheden af personer med en insulinpumpe. En afstand på min. 20 cm. er nødvendig, men for en sikkerheds skyld er det bedst at lade helt være med at komme i nærheden af det følsomme udstyr.

Insulinpumper kan slukke ved magnetkontakt

Elektronikken i en insulinpumpe er følsom over for stærke magneter, og i værste fald kan man sætte en pumpe ud af drift. Det er bl.a. derfor, at man skal tage både pumpe, sensor og sender af, når du skal gennem sikkerhedskontrollen i lufthavnen, til røntgen eller gennem en MR-scanner. For magnetfeltet kan let sætte udstyret ud af drift. Det er klart, at der skal en større magnet til i nærkontakt med insulinpumpen, sensoren eller senderen, for at der sker en kortslutning af elektronikken, men da det medicinske udstyr ofte er livsnødvendigt for personen, der bærer det, er der ingen grund til at være overmodig.

Mange af de mindste neodymmagneter bruges i hverdagsting, som ikke er direkte farlige for folk med insulinpumpe, men der er tale om magneter a la disse bitte små neodymmagneter:

Relaterede produkter - Brug aldrig magneter i nærheden af insulinpumper

Det er det samme med pacemakere og magneter. Læs mere om pacemakere og magnetisme her.

Fjern insulinpumpen ved udsættelse for kraftig magnetisme

Både sensor, sender og selve insulinpumpen kan tages af midlertidigt, og dette er nødvendigt, hvis du skal gennem et magnetfelt, som vi nævner ovenfor. Men du kan naturligvis godt bruge en kontormagnet eller lignende i armslængde fra kroppen uden nogen form for problemer. Så det handler blot om sund fornuft og om at læse sikkerhedsadvarslerne på dit udstyr inden ibrugtagning.

Vi vejleder hospitaler i magnetisk ødelæggelse af medicinsk udstyr for terminale patienter. Det er sjældent nødvendigt at bruge magneter til dette for insulinpumper, når de blot kan fjernes. Men kontakt os gerne, såfremt du har en sundhedsfaglig rolle og har et validt og lovligt formål med at bruge magneter over for udstyr på patienter, der skal sættes ud af drift.

Disclaimer: vores indlæg er alene af rådgivende karakter, skrevet med sundhedsfaglig sparring fra hospitalslæge og en diabetiker. Du skal altid gå ud fra de vejledninger, der kommer med det medicinske udstyr, samt vejledning fra lægen m.v.