Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Derfor må du ikke bruge magneter i nærheden af pacemakers

Derfor må du ikke bruge magneter i nærheden af pacemakers

Det kan ikke understreges nok, at man ikke må bruge magneter i nærheden af personer med pacemaker. En afstand på min. 20 cm. er nødvendig, men for en sikkerheds skyld er det bedst at lade helt være.

Pacemakere kan slukke ved magnetkontakt

Elektronikken i pacemakere er følsom over for stærke magneter, og i værste fald kan man sætte en pacemaker ud af drift. Det er klart, at der skal en større magnet til i nærkontakt med huden, for at det sker, men da det kan være et spørgsmål om liv eller død for personer med pacemakere, er der ingen grund til at være overmodig.

Mange af de mindste neodymmagneter bruges i hverdagsting, som ikke er direkte farlige for folk med pacemaker, men der er tale om magneter a la disse bitte små neodymmagneter:

Relaterede produkter - Derfor må du ikke bruge magneter i nærheden af pacemakers

Hospitaler bruger magneter til terminale patienter

Af forsikringshensyn og for at undgå kriminalitet kan vi ikke afsløre her, præcis hvilke magneter vi sælger til sygehusene til at sætte pacemakere ud af drift på terminale patienter. Vi vejleder gerne sundhedspersonale, der har en reel interesse i korrekt brug af magneter på pacemakere. Så kontakt os gerne herom.

Disclamer: det er naturligvis ikke testet på hverken kunder, familie eller dyr; men i samarbejde med et hospital i Norge, hvor de bruger vores magneter til at slå pacemakere fra på patienter, der er døende (i terminal tilstand). Dette er for at sikre, at pacemakeren ikke giver utilsigtet stød - herunder når patienten overflyttes til lighuset.

Magneter må heller ikke komme i nærheden af insulinpumper

Som med pacemakere, så er elektronikken i insulinpumper også meget følsom og tåler ikke magnetisme særligt godt. Læs vores indlæg om magneter og insulinpumper her.