Vi holder lukket mandag den 5/6 - Vi ses igen tirsdag :)

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Afstand og styrketab

Afstand og styrketab

Når du finder en magnet til dit projekt, skal du være opmærksom på, at der er stor forskel på bæreevnen for magneten ved direkte kontakt eller afstand i form af f.eks. træplade, stof, glas eller kork.

Magneter er stærkest i direkte kontakt

Vi har angivet styrken på alle vores magneter som den bæreevne, magneterne har i direkte kontakt med stål eller en anden magnet i et direkte træk (dvs. med begge dele lodret). Men hvis der er afstand mellem magneterne eller mellem magnet og metalflade, f.eks. som en glastavle eller en knivskinne med skjulte magneter, eller hvis man skal hænge mange stykker papir op, så svinder den magnetiske kraft sammen med afstanden.

Tommelfingerregel:

  • Ved en afstand på 2 mm. forringes bæreevnen med 70%
  • Ved en afstand på 5 mm. forringes bæreevnen med 92%

Med andre ord: når du skaber afstand med 2 mm., er der kun 30% af styrken tilbage,  og når afstanden øges til 5%, er der kun 8% af styrken tilbage. Det er vigtigt at have for øje, når du skal regne på dit styrkebehov. Og efter 10 cm. er der ikke nok styrke til andet end at måle magnetismen elektronisk.

Vi har lavet en magnetberegner, der viser dit behov for styrke i forskellige situationer. Du finder vores magnetberegner her >>

Det er derfor mest optimalt at have så lille en afstand som muligt mellem 2 magneter eller magnet/metal. Vi skal nok hjælpe dig i mål, selv om afstanden bliver større. Vi har bl.a. leveret magneter til rensning af 6 cm. tykke ruder. Men du skal bare være klar over, at der ved store afstande er brug for nogle meget store og stærke magneter, hvilket sætter større krav til pladsen, der skal være til magneten, samtidig med at det bliver et meget dyrere projekt. Men kontakt os gerne - vi vil meget gerne vejlede dig til valget af de rette magneter.

Her er et lille udvalg af mellemstore magneter, så du har en idé om størrelse, styrke og pris, inden du går i gang med dit projekt. Vi har mere end 1000 forskellige størrelser på lager, så der er mange flere end disse. Og længere nede fortæller vi lidt om bæreevne i nedadgående træk.

Relaterede produkter - Afstand og styrketab

Skal du hænge noget op?

Udover at afstand skaber en forhindring for styrke, så skal du også bruge meget mere styrke end bare vægten af det, du skal hænge op, når du hænger noget i indirekte træk. Dvs. når magneten sættes på en tavle, og emnet det skal bære hænger nedad. Et eksempel kunne være en kalender, der skal hænges på køleskabet. I dette tilfælde skal du gange vægten på emnet med min. 4.

Og skaber du afstand, samtidig med at noget skal hænge nedad - f.eks. ved at sy magneter ind i et gardin, der skal hænge nedad - så skal du både tage højde for afstanden i form af stoflag rundt om magneten samt vægten, der trækker nedad og som derfor skal ganges med min. 4.