Bestil hverdage inden 14:00 for dag-til-dag levering. OBS! Vi er flyttet til Glostrup.

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magneter til magnetisk glastavle

Magneter til magnetisk glastavle

Du kan ikke bruge hvilke som helst magneter til magnetiske glastavler.

Den svage magnetisme på glastavler kombineret med den glatte overflade gør, at du skal bruge nogle meget stærke magneter. Derfor er det vigtigt, at du lige bruger 2 minutter på at læse dette indlæg og sætte dig ind i, hvilke magneter du kan bruge, og vi har lavet en guide for at give dig den bedste oplevelse med magneter til din glastavle. 

Vigtig viden før køb

Placér aldrig magneter tæt på hinanden på glastavler, da magnetfeltet mellem magneterne er kraftige end det fra glastavlen, samtidig med at glaspladen er glat. Magneter i høj fart kan ødelægge både glas og magneter. Med andre ord: magneterne tiltrækkes nemmere hinanden på glastavler og smadrer ind i hinanden, hvis ikke de sættes op på tavlen med god afstand. I bedste fald ender du med en stor klump stærke magneter, der skal skilles fra hinanden. Men i værste fald går magneterne i stykker.

Vores anbefalinger for styrke-valg

  • Powermagneter med styrke 2,5 kg. til 12,0 kg.
  • Krogmagneter med styrke 10,0 kg. til 32,0 kg.

Prøv vores magnet-lommeregner længere nede på siden.

Powermagneter: 
Når du skal hænge papir eller lignende op på en glastavle, anbefaler vi magneter af neodymium med en styrke på mindst 2,5 kg. Jo stærkere magnet, desto flere papirer kan du hænge op. Men over 12 kg. bliver det svært at håndtere magneterne på din glastavle.

Krogmagneter:
Der er så stor forskel på glastavler, så vi kan ikke give dig en generel guide. Men vores anbefalinger er, at du bruger krogmagneter med min. 10 kg. i styrke. Det er passende til et lille nøglebundt eller smykker. Magneter over 32 kg. bliver farlige at håndtere, fordi glaspladen er skrøbelig. Grunden til det høje styrkebehov for krogmagneter er det indirekte træk kombineret med den glatte overflade og afstanden til metalpladen bag glasset. Overvej gummihætte til krogmagneter, så de ikke glider så let.

Derfor skal du bruge stærke magneter

Det er ikke selve glasset, der er magnetisk; det er derimod den bagvedliggende metalplade. Dvs. magnetfeltet skal gribe gennem et tykt lag glas.

Dertil kommer, at der er meget stor forskel på kvaliteten af de magnetiske glastavler, man kan købe. Kvaliteten afhænger både af glastykkelsen og af den bagvedliggende metalplades magnetisme (magnetiske fluxtæthed).

Jo tykkere metal-bagplade der er på din glastavle, desto stærkere magnetisme har glastavlen.

Læs ALTID vores advarselsinfo før køb af magneter. Ved indtagelse af magneter skal man straks søge læge grundet kvælningsfare og risiko for skader på tarme. Dette gælder både for husdyr og mennesker.

Hvilken tavle har du?

Billigere glastavler i lav kvalitet kræver kraftigere magneter end tavler i høj kvalitet, som ofte er en del dyrere.

En god tommelfingerregel er, at man til de billige magnetiske glastavler skal bruge magneter med en bæreevne på min. 2,5 kg., mens man kan "nøjes" med en bæreevne på ned til 1,5 kg. til de kraftige glastavler.

Da der er så mange forskellige magnettavler på markedet, har vi valgt at teste på det dansk designede Chatboard.

Magneterne nedenfor kan bruges til Chatboards og andre kraftige magnetiske glastavler. Bæreevnen bestemmer, hvor tunge/tykke ting, du kan hænge op med magneten; jo højere bæreevne, desto stærkere magnetfelt. Klik på billederne for at komme videre til varekortene.

Træt af din glastavle fra supermarkedet?

Giv ikke op på din glastavle, hvis du oplever, at den ikke er særligt magnetisk. Du skal bare bruge de rette magneter. Og de magneter, der følger med i pakken til glastavlen er desværre ikke altid de bedste. Men det er fordi glastavle-producenterne er gode til at lave tavler... men måske knapt så gode til selve magnetdelen, der er mere teknisk. Så inden du opgiver helt og bruger glastavlen som en skrivetavle, så prøv nogle magneter med en styrke på 2,5 kg. eller mere.

Vores mest solgte magneter til glastavler

Dem vi sælger flest af er størrelserne 10x10 mm. (stav) og 10x10x10 mm. (kube). Disse størrelser passer også til de billige glastavler. Se alle magneter til glastavler her.

 

Magnetberegner til glastavler

Sådan bruger du magnetberegneren: Mål tykkelsen på glaspladen og justér herunder. Justér derefter antal papirer, du ønsker at hænge op på tavlen. Så beregnes dit styrkebehov, og derefter kan du vælge den idéelle magnet til din glastavle her. Beregningen er vejledende - kontakt os gerne, hvis du er i tvivl omkring beregningen.
5 mm
1mm
10mm
5 stk.
1 stk.
50 stk.
Dit styrkebehov er
0 kg
Se passende magneter

Relaterede produkter - Magneter til magnetisk glastavle

Vil du vide mere? Så læs vores indlæg, hvor vi skiller magnettavler ad her.

Vi ved, at det kan være svært at beregne magnetbehov. Så tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål til, hvad du skal bruge til din glastavle. Vi sidder klar i kundeservice alle hverdage i åbningstiden.