Bestil inden kl. 14 på hverdage - så sender vi din ordre samme dag

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Skattejagt og fiskeri med magneter

Skattejagt og fiskeri med magneter

Hvis du troede, at magneter kun var til køleskabet, så bliver du overrasket. For med den rette magnet kan du fiske en cykel op fra søen eller gå på skattejagt (geocaching) og finde magnetiske metaller. 

Fisk med magneter

Når du skal vælge magnet til fiskeri, skal du tage stilling til nogle ting: 

  1. Hvor tunge ting? F.eks. en magnetisk fiskedam eller en større ting som en cykel.
  2. Skal magneten kunne tåle slag?
  3. Skal magneten kunne tåle vand uden at ruste?
  4. Er det et direkte træk, eller kommer der strøm/vind og udfordrer bæreevnen?
  5. Skal fiskestangen betjenes af børn eller voksne?

(1) Hvis du skal fiske tunge ting, skal du have fat i en meget kraftig magnet. Og skal du fiske i en sø, skal magneten kunne tåle slag. Læs mere her om magnetfiskeri. Skal du derimod blot lave en magnetisk fiskedam som en selskabsleg, har du ikke brug for så stærke magneter, og her vil en lille ringmagnet være at foretrække, da den er rigeligt stærk til at fiske små papirfisk op med, og den er knap så farlig for børn. 

(2) og (3) Disse går egentlig ud på det samme som ovenfor med fiskeri i en sø. Og kan du svare ja til en af disse ting, skal du gå efter en gummimagnet eller en pottemagnet, som begge kan tåle slag. Hvis ikke, så har du stort set frit valg på alle hylder med vores powermagneter.

(4) Et direkte træk er det mindst belastende for en magnet. For så snart det bliver skævt, udfordres magnetismen ca. x4. Dvs. skal man kunne trække sidelæns i magneten, så skal man gange sit styrkebehov med mindst en faktor 4. Vi laver gerne denne beregning for dig. 

(5) Magneter er ikke legetøj - de er sjove og spændende, men de må aldrig bruges af børn uden opsyn fra voksne. Og overvej altid grundigt, om styrkebehovet kan sænkes, når det har med børn at gøre, da to magneter i fuld fart mod hinanden kan ødelægge en hånd!

Magnetisk skattejagt

Geocaching er en skattejagt med GPS - det går ud på at finde små gemte skatte på en rute. De har ikke den store værdi, så det handler mest om spændingen og om at finde flere end sine venner... der er meget spænding i det, for den lille æske kan være gemt under bænken, oppe i træet eller sidde fast bag en metalplade.

Man bruger magneter til at sætte de små æsker fast på et magnetisk materiale. I de store byer i Danmark er der mange sjove muligheder: bænke, containere, lygtepæle osv. Og så kan man også bruge magneter til at lukke æskerne på en sjov måde, så den, som finder skatten, skal greje, hvordan man åbner æsken. Det giver en ekstra dimension til geocaching, at man gør noget ekstra ud af sine poster. Netop fordi den lille skat har en ringe værdi udover spændingen.

Styrkebehov kommer derfor an på, hvad man skal bruge magneterne til. Vi kunne sagtens komme med en masse eksmpler, men det er lettere for os, at du kontakter vores kundeservice for at få at vide, hvad du skal bruge til din magnetiske skattejagt.

Vi sidder klar på telefonen og e-mailen alle hverdage i åbningstiden.

 

Relaterede produkter - Skattejagt og fiskeri med magneter