Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Sådan måles bæreevne

Sådan måles bæreevne

Måling af magneters bæreevne

Her kommer lidt teori om magneter, og vi har gjort os umage med at forklare det, så de fleste kan følge med.

Magneternes styrke er målt med avanceret og præcist udstyr. Der bliver målt flere gange, og vi vælger at opgive den mindste værdi blandt de foretagne målinger. Det er din sikkerhed for, at vores magneter kan opnå den bæreevne, som vi oplyser (i direkte træk).

Bæreevnen er dog en teoretisk maksimal værdi, der kun kan opnås under ideelle betingelser. Den faktiske kraft afhænger af flere faktorer:

Afstanden mellem magneten og magnetfladen:

Hvis der ikke er direkte kontakt mellem magneten og det magnetiske objekt, som magneten skal tiltrækkes/hænge på, så aftager kraften hurtigt med den voksende afstand. Selv et lille mellemrum på en halv millimeter kan halvere bæreevnen. Og et tyndt lag maling eller tapet på en magnetisk overflade bidrager også til et fald i bæreevnen.

Magnetisk tiltrækning - teoretisk:

Den teoretiske tiltrækningskraft gælder, når genstanden for magnetisk tiltrækning består af rent, blødt jern. Denne værdi reduceres f.eks. med bygningsstål.

Kraftens retning:

En del af at have idéelle betingelser er også lodret kraft; dvs. der er lodret tiltrækning mellem magnet og det tilstødende magnetiske objekt.

Tykkelsen på magnetfladen:

Den magnetiske flade (magnettavle/reol o.lign.) skal helst ikke være for tynd, da der hurtigt opstår "magnetisk mætning", hvilket betyder, at en del af det magnetiske felt (bæreevnen) forbliver ubrugt.

Tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis du har spørgsmål til ovenstående. Vores kundeservice sidder klar på telefon og mail alle hverdage fra kl. 9-16.

 

Relaterede produkter - Sådan måles bæreevne