Bestil inden kl. 14 på hverdage - så sender vi din ordre samme dag

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Rens glas med magneter

Rens glas med magneter

Vidste du, at du kan rense dit akvarie og andre glasruder ved hjælp af magneter?

Ved hjælp af magnetisme kan magneter føre en klud hen, hvor hånden har svært ved at komme til. Men du skal kende din rudetykkelse for at kunne finde den rette magnet til opgaven.

Privat brug af magneter til rengøring

Rens dit akvarie, glaskaraflen eller andre ting, som er svære at komme til, ved hjælp af 2 kraftige magneter: 1 til indersiden og 1 til ydersiden. 

Vi anbefaler altid brug af gummimagneter, når du skal rense glas, da de ikke ridser, og de ruster heller ikke ved kontakt med vand. 

Når du skal vælge størrelse magnet til dit rense-projekt, skal du tænke på, at tykkelsen af glasset er afgørende for, hvor stærke magneter du har brug for. Ved en afstand på bare 5 mm., er magneternes bæreevne reduceret til ca. 8%.

Magneter til erhvervsbrug

Skal du rense ruderne i et stort akvarie? Så skal du bruge nogle helt andre magneter, end dem man kan bruge til privatbrug, da ruderne på professionelle akvarier som regel har helt andre tykkelser end dem, man bruger i hjemmet. 

Vi har testet en rude på 6 cm. tykkelse, og den bedste løsning hertil - som samtidig er mest økonomisk - er to store magneter på 6 cm. i diameteren (altså samme størrelse som ruden er tyk). Den ene magnet skal være en pottemagnet Ø60 mm. med en styrke på ca. 130 kg. Den anden magnet, som skal bruges på den anden side, kan også også være en pottemagnet, da disse har polerne i samme retning. Du skal derfor bruge en magnet, der blot har nickelcoation - en neodymium magnet på 60 mm., som har en styrke på ca. 22 kg.

Et rigtig godt tip

Brug pottemagneten i den del af rense-grejet, der er inde i selve akvariet. Og sæt en snor igennem magneten, så den kan fiskes nemt op igen, hvis du skulle støde på forhindringer, som gør, at magneterne slipper hinanden. 

Vinduespudsning med magneter

Du kan bruge præcis de samme magneter, som vi har beskrevet ovenfor under professionelle akvarier. Men vær varsom, for det er nogle sindsygt stærke magneter.

Et udpluk af de magneter, som vi anbefaler:

(styrkebehov kommer an på rudetykkelsen)

Relaterede produkter - Rens glas med magneter

Beregning af styrkebehov?

Kontakt os gerne for at få hjælp til beregning af, hvilken bæreevne og hvilke typer magneter du har brug for til rengøring. Vi sidder klar på chatten, på tlf. 71993612 og på e-mail info@magnetz.dk.