Bestil hverdage inden kl. 14:00 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magneter til Tesla

Magneter til Tesla

Vi får mange forespørgsler på magneter til Tesla Model Y og Tesla Model 3. Vi kommer dog til at svare generelt for Tesla biler, da der findes mange smarte magnetløsninger til bilerne, selvom mange dele af Tesla'erne er lavet af alu og dermed ikke er magnetiske. Vi udvider løbende, efterhånden som vi hjælper med magnetløsninger, som kan hjælpe andre. Og det er selvfølgelig ikke kun gældende for Teslaer - kan bruges til alle biler med metaldele. Men vi laver rigtig mange magnetløsninger specifikt til Tesla ejere, så derfor er det henvendt direkte hertil i dette indlæg.

Hvilke dele af en Tesla er magnetisk?

Der kan være forskel på de forskellige modeller, så det nemmeste svar er, at du kan teste på din egen Tesla med en magnet (f.eks. en køleskabsmagnet eller hvad du ellers lige har ved hånden - og ellers er denne gummimagnet rigtig god til at teste for magnetisme med).

Det meste af karosseriet er lavet af aluminium (dvs. ydre dele på bilen som eksempelvis dørene) og er derfor ikke magnetisk. Men forskærme og bagskærme kan være lavet af enten jern eller plastik, og hvis f.eks. kofangeren er lavet af metal, så kan du bruge magneter direkte herpå til at rette buler ud og andet godt eller til at gemme ting indenunder magnetisk. Bagklappen er som regel også lavet af jern, så du kan sætte magnetskilte på bilen.

Hvorfor bruge magneter på en Tesla?

Der kan være flere årsager til at bruge magneter i og på din Tesla. Men også i forhold til tilbehør som ladekabel o.lign.

I selve bilen kan du eksempelvis hænge et gardin op for at lukke sol ude eller undgå nysgerrige blikke, når bilen er parkeret. Du kan også hænge et lille førstehjælpssæt eller en pose til affald, når du skal på langfart, så det ikke ligger og drøner rundt på gulvet men er lige ved hånden.

Men især i forhold til tilbehør som ladekabler og lignende giver det rigtig god mening at lave en magnetløsning, fordi alt er så stilrent i forvejen for både bilen og tilbehøret, og ofte er det også billigere at lave magnetløsninger end at købe mærkevare-løsdele.

Magnetisk dækplade til anhængertræk

Selve dækpladen er ikke nødvendigvis magnetisk allerede på din Tesla (kommer an på modellen og ekstraudstyr). Men du kan lave den magnetisk ved at sætte en magnet på indersiden af dækpladen. Når du så skal have dækpladen af og på, gør du det nemt med en ekstra gummimagnet til at gribe fat i magneten inde bag dækpladen, så du har fuld kontrol over pladen og ikke behøver at bøvle med at få den af og på fra siderne af.

Skal du bruge denne løsning? Så send os et foto af dækpladen og nogle mål, så vi ved, at vi råder dig til rette magneter, da der som sagt kan være nogle større forskelle på de forskellige modeller.

Vigtig bonusinfo: fordi man skal bruge stærke magneter, og fordi vi skal sørge for, at bilen ikke ridses, så skal der vælges en magnet til ydersiden, der har en gummicoating, og som er stor nok til at du kan holde helt rundt om den, så du kan "vippe" magneten af. Du kan nemlig ikke bare hive den af i et lige træk igen, da den så vil tage dækpladen med igen. Nogle vil helst sammensætte 2 stk. 22x11 gummimagneter for at få noget højde på, mens andre bygger deres egen med et håndtag på af en lidt større firkantet gummimagnet. Vi har derfor flere løsningsforslag til dig. Og vi har naturligvis gummimagneter i mange farver, hvis du vil farvematche med din bil.

Ladekabel holder til Tesla

Det kan være fedt at lave en skjult løsning til sit elbil ladekabel, og her er magneter genialt. Vi har lavet en løsning sammen med Mads - godt nok til en VW, men jeg er sikker på, at du også godt kan se idéen med samme løsning til din Tesla! Du kan se hele casen med Mads her; og hvordan han har lavet en magnetisk skjult ladekabelholder i sin garage (og husk, at vi har magneterne i flere farver - men de kan også males over med maling eller lak).

Relaterede produkter - Magneter til Tesla

Magneter og Tesla batterier - en farlig kombination?

Vi tager lige den korte, generelle forklaring på dette, så du også når andet end at læse om tung magnetteori i dag: Hav altid en afstand på min. 10 cm. mellem elektriske dele og magneter, så magnetfeltet ikke forstyrrer elektronikken. Især i forhold til batteriet, for der mangler vi informationer omkring hvad magneter gør ved en elektrisk motor fra forskellige vinkler (herinder opdelt i forskellige batterimærker).

Så derfor: lad være med at være for modig her - skab hellere mere afstand for at være på den sikre side end at risikere, at du utilsigtet skaber en leder mellem elektronik og magneter. Den slags er som regel kun sjovt at lave i fysiklokalet, hvor det ikke har de store konsekvenser at skabe en destruktiv kombination. For magneter har stor indvirkning på batterier, idet man kan lave en selvstændig motor af disse to ting kombineret. Og din Tesla er vild nok i forvejen, så der er ingen grund til at bygge videre på motoren for sjov.

Vi har endnu ikke været så heldige at få doneret en Tesla, så vi kunne teste nogle voldsomme magneter og se effekten på batteriet. Derfor holder vi os i dette indlæg til simpel teori og god fornuft.

Mangler du en magnetløsning til din bil?

Som vi skrev først i opslaget, udvider vi løbende vores FAQ med flere løsninger til biler. Men tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis ikke du lige kan finde den magnetløsning, som du drømmer om. For vi kan hurtigt pege dig i rette retning. Og hvis du sender os en mail med spørgsmål, kan du lette ekspeditionstiden ved at medsende fotos og mål eller andet relevant for vores forståelse af projektet og beregning af styrkebehov.

Skrevet af Magnet-Mia - senest opdateret 12/8-2023