Bestil inden kl. 14 på hverdage for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magnetbånd til robotstøvsuger - Guide

Magnetbånd til robotstøvsuger - Guide

Magnetbånd og robotstøvsugere er et godt makkerpar, hvis du skal afgrænse nogle områder i din stue. Det kan være rart, når man f.eks. vil skåne sofaen og bordben. Men du skal vælge det rigtige i forhold til formålet. Vi guider dig igennem de forskellige valg af magnetbånd her: 

Magnetbånd til afgrænsning

Når robotstøvsugeren skal holdes sig indenfor et afgrænset areal, er magnetbånd godt til dette. Men du skal bruge en bestemt type meget stærkt magnetbånd, nemlig neodymium magnetbånd. Det er en folie med meget stærk magnetisme i forhold til normalt magnetfolie med ferritindhold. Og det koster derfor også en del mere. 

Vi har ikke selv neodym-magnetbånd i sortiment, da det er meget mindre fleksibelt, og efterspørgslen er ikke så stor (endnu), så vi kan ikke købe det ind til så favorable priser for nuværende. Men vi kan se, at Miele sælger noget stærkt neodymium magnetbånd. Vi kender ikke til kvaliteten, da vi ikke selv har testet det, men vi har hørt tilbage fra kunder, at de bruger Mieles løsning.

Men vi har naturligvis en anden løsning i ærmet:

Selve testen af magnetbånd og robotstøvsuger

Da vi testede alm. magnetbånd, valgte vi en tykkelse på 1 mm. for at få noget højde på til at tricke støvsugeren til at vælge en anden rute. Vi lagde en lang strimmel sort magnetbånd ud på gulvet og satte os og kiggede på, imens støvsugeren var i gang med at lave det hårde arbejde. Desværre viste det sig, at vi ikke kunne lykkes med at afgrænse et område på den måde med fladt-liggende magnetbånd: robotstøvsugeren kørte bare ind over magnetbåndet. 

Så fik vi et par kunder til at teste det hjemme hos dem - det kunne jo være, at det havde noget med farven, bredden eller noget helt tredje at gøre. Men uanset hvad vi prøvede med farve og bredde, var resultatet det samme: støvsugeren kører fint henover magnetbåndet, når det ligger ned på gulvet.

Der findes dog en løsning

Hvis du har læst andre faq-indlæg om magneter hos os, så ved du, at vi ikke giver op så let. Så vi har naturligvis fundet en løsning - den er bare lidt anderledes end den, som de fortæller om fra robotstøvsuger-fabrikanternes side af:

Nemlig at stille magnetbåndet på højkant. Men det kræver, at du vælger min. 40 mm. i bredden, for at det kan stå fint selv.

Hvis du ikke har noget magnetisk at sætte magnetbåndet op mod, kan du sætte 2 strimler magnetbånd sammen, og så står det fint og laver en bariere for din robotstøvsuger.

Brug det f.eks. foran lave dørtrin eller foran områder, der ikke må støvsuges.

Lag på lag

Du kan naturligvis tage noget magnetbånd og lægge det lag på lag ovenpå hinanden, så du får noget mere højde på, og så støvsugeren til sidst ikke kan køre henover kanten på magnetbåndet. Men det er knap så elegant en løsning.

Beskyt dine møbler

Et sted, hvor du også kan bruge almindeligt magnetbånd, det er til at beskytte dine bordben og stoleben. Her virker det stærke neodymium-bånd ikke, da det ikke er lige så fleksibelt, og da det er bedst til lige linjer. Så du kan nøjes med det helt almindelige - og meget fleksible - magnetbånd til at sætte rundt om bordbenene. Så slipper du for hakker i dine bordben eller andre møbeldele. 

Beskyt dine bordben o.lign. med magnetbånd ganske simpelt - se det røde magnetbånd her.

Sådan beskytter du dine bordben o.lign.: 

Vælg en rulle på 40 mm. i bredden (sælges fra 1 meter), klip et stykke af rullen i 1,5 gange omkredsen på bordbenet (eller hvad det nu skal beskytte), og sæt det rundt om bordbenet, så det sidder fast magnetisk mod sig selv. Så kan støvsugeren - uanset om det er en robotstøvsuger eller en almindelig støvsuger - ikke lave mærker i bordbenet.

Og det bedste: magnetbåndet kan genbruges, så det er en billig løsning, som holder i mange år. 

Det er især genialt, hvis du har rengøringshjælp på, for han eller hun er nok næppe lige så omhyggelig med at undgå at ramme ind i alle møblerne, som du selv er. 

 

Relaterede produkter - Magnetbånd til robotstøvsuger - Guide

Ikke kun til robotstøvsugere

Du behøver ikke at have en fuldautomatisk løsning for at kunne bruge magnetbåndet som en hjælpende hånd. Det er også virkelig praktisk ved brug af en gammeldags støvsuger.

Vi bruger det f.eks. på kontoret, så vi ikke får ridser på bordbenene. For nogle gange går det lidt stærkt med støvsugningen, og der skal ikke meget til, før man rammer møblerne med støvsugeren. Så her kan du se, hvordan vi bruger magnetbånd til at passe på vores kontormøbler:

Her har vi sat hvidt magnetbånd 40 mm. rundt om bordben

Man kan meget med magneter

Hvis du har en god idé med magneter, som vi skal teste af for dig, eller hvis du selv har mod på at teste, så tag fat i vores kundeservice. Vi ved meget om magneter men ikke alt. Så vi er altid friske på et nyt testprojekt, hvis du er frisk på en hjælpende hånd eller kan give os nok info til at kunne udføre testen for dig.