Bestil inden kl. 14 på hverdage - så sender vi din ordre samme dag

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Magnetbånd og ark
  3. Magnetbånd
  4. Magnetbånd med polvending

Magnetbånd med polvending

Den store forskel på isotropisk og anisotropisk magnetbånd

Almindeligvis er magnetbånd isotropisk med blandede nord- og sydpoler, så det kan hæfte på sig selv, hvilket jo er ret praktisk og også gør, at man ikke behøver at tænke over opsætning magnetisk, og alle magneter kan hæfte på det. Men anisotropisk magnetbånd kan også laves, hvor man ensretter polerne i striber skiftevis, så du stadig kan få magnetbåndet til at tiltrækkes sig selv.

Ofte kan det være nemmere at illustrere med en tegning:

Tegning af polretninger på forskellige typer magnetbånd

  1. Isotropisk magnetbånd (blandede poler)
  2. Anisotropisk magnetbånd (ensrettede poler i striber skiftevis)
  3. Anisotropisk magnetbånd (ensrettede poler N-siden)
  4. Anisotropisk magnetbånd (ensrettede poler S-siden)

Tegning 3 og 4 er for samme type, da det er altid vil være nord og syd på permanent magnetisme. Så man kan sige, at (3) er forsiden og (4) er bagsiden - eller hvordan du nu har brug for at vende det, men det er tegninger for samme stykke magnetbånd.

På dette anisotropiske magnetbånd skal man tænke på, om det er en nordpol-side eller en sydpol-side, man sætter op. Og kun magneter med en modsat pol vil kunne hæfte på båndet. Det skyldes, at de magnetiske partikler er blevet orienteret i en bestemt retning under produktionen, og på den måde kan man lave en ren nord-side og en ren syd-side.

Det er nyttigt, hvis man f.eks. har en dør eller låge, som ikke må lukke til, så kan man sætte to ens poler over for hinanden og de vil forhindre at døren bliver lukket. Det kan man ikke med alm. magnetbånd, der tiltrækkes uanset retning.

Så dette magnetbånd er endnu et nyttigt værktøj i vores magnet værktøjskasse. Det kan ikke erstatte de andre magnetbånd med blandede poler - men et er et godt supplement, der giver nye muligheder.

Hvad er anisotropisk magnetbånd?

Anisotropisk magnetbånd fremstilles gennem en proces, hvor magnetiske partikler orienteres i en bestemt retning under produktionen. Denne orientering forbedrer de magnetiske egenskaber, så båndet har en stærkere og mere koncentreret magnetisk kraft.

Fordele ved anisotropisk magnetbånd

Anisotropisk magnetbånd byder på flere fordele, som gør det særligt nyttigt i tekniske og industrielle sammenhænge:

Større magnetisk styrke
Polstrukturen i anisotropisk magnetbånd tillader en højere magnetisk fluxdensitet, hvilket er vigtigt for anvendelser, der kræver stærk og præcis magnetisk ydeevne.

Høj effektivitet
Magnetbånd med anisotropisk magnetisme har en højere effekt sammenlignet med isotropiske alternativer. Anisotropisk magnetbånd giver mere effektivitet i kompakte designs, hvilket ofte er afgørende i produktioner, hvor man skal bruge magnetisme.

Velegnet til præcisionsarbejde
Den ensartede magnetiske kraft gør anisotropisk magnetbånd ideelt til brug i præcisionsorienterede situationer, såsom sensorer eller til styring af robotstøvsugere o.lign.

Konklusion

Anisotropisk magnetbånd har overlegne egenskaber sammenlignet med isotropisk magnetbånd. Det koster mere at producere end isotropisk magnetbånd, men man får så meget ekstra med anisotropisk magnetisme, og det er stadig en del billigere at købe magnetbånd end permanente rå magneter. Så styrke, effektivitet og præcision gør det til en uundværlig komponent i mange virksomheder og industrielle sammenhænge. Så det er svært at "vælge forkert", når du vælger at købe anisotropisk magnetfolie.

Tøv endelig ikke med at kontakte os, hvis vi skal hjælpe dig med dit magnetprojekt.