Bestil hverdage inden kl. 14:00 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Hvorfor går magneter i stykker?

Hvorfor går magneter i stykker?

Du har måske oplevet, at dine magneter er blevet ødelagt ved et hårdt stød eller modtaget en magnet, hvor der manglede et stykke.

Konklusion: Vores magneter går i stykker, fordi de er så stærke.

En power magnet kan ikke tåle, at kollidere med en anden power magnet, så går de altså i stykker. Vores neodym magneter er nemlig i høj kvalitet, så det skyldes altså sjældent, at der er tale om en produktionsfejl. Det kan vi forklare lidt mere i det følgende. 

Hvilke årsager er der til, at magneten går i stykker?

To magneter, der støder sammen: Grundlæggende så har begge magneter en nord- og sydpol. Her er begge magneter omgivet af et magnetfelt og kan udøve kraft inden for magnetfeltet. Når den ene magnet kommer tæt på den anden magnet vil de to magnetfelt begynde at interagere. Det er så her, at det går galt, når begge magneter begynder at udøve deres kraft. Resultatet bliver så, at magneterne støder sammen og dele af dem kan gå i stykker.

Magneten bliver tabt: Hvis du taber en magnet på gulvet eller din pakke med magneterne er blevet tabt nogle gange kan du ligeledes opleve, at magneten knækker. Dette skyldes, at magneterne ikke tåler hårde stød eller slag – som mange andre ting hellere ikke gør.

Hvordan undgår jeg, at magneterne går i stykker?

Der er et par forholdsregler, som du kan tage dig, så du undgår at stå med ødelagte magneter.

  • To stærke power magneter skal helst ikke ligge for tæt på hinanden, hvis de ikke er pakket ind i f.eks. bobleplast eller magneterne allerede er sat sammen nordpol mod sydpol.
  • Hvis det er muligt, så undgå at tabe dine magneter

Hvordan skiller jeg to magneter ad, uden at magneterne knækker?

Skal du skille to magneter ad, som sidder sammen, kan det anbefales at anvende en bordkant. Her kan du med hånden forsigtig skubbe de to magneter fra hinanden. Det kan være svært med håndkraft at skille to stærke magneter ad, så derfor vil denne metode med at bruge bordkanten være den bedste. Sæt nu magneterne min. 15-20 cm. fra hinanden, så du undgår, at de to magnetfelter påvirker hinanden. Power magneter skal altid hånderes med forsigtighed, da dine fingrene og hænder kan komme til skade ved stærke magneter.

Hvad gør jeg, hvis min magnet er gået i stykker?

Det sker jo, at magneter under transporten er gået i stykket, så skal vi nok sørge for at sende en ny magnet til dig uden beregning. Kontakt gerne vores kundeservice, så finder vi en løsning.

Relaterede produkter - Hvorfor går magneter i stykker?