Bestil hverdage inden kl. 14:00 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Fastgørelse af hjulcover på campingvogn

Fastgørelse af hjulcover på campingvogn

En kunde henvendte sig til os, da han ikke ønskede at bruge tryklåse til fastgørelse af cover over hjulet på campingvognen. Et cover med tryklåse kan nemlig ikke reguleres, men det kan magneter klare. Vi fik dette billede tilsendt: 

Magneter til fastgørelse af hjulcover på campingvogn

Så vi har testet løsninger, og her er det, vi kom frem til.

Magnet som tryklås

Campingvognen havde allerede monteret tryklåse med skruer, så vi kunne erstatte selve tryklåsen med undersænkede pottemagneter. Vi valgte i samråd med kunden en diameter så tæt som muligt på tryklåsens diameter - en Ø16 mm. undersænket pottemagnet.

I selve hjulcoveret har vi indsyet en sy-i magnet på 18x2 mm. for at have lidt flade at flytte rundt med - det gør løsningen lidt mere fleksibel og stærk end en 12x2 mm. sy-i magnet; men den mindre magnet på 12x2 mm. kan også bruges. Skal løsningen være endnu stærkere og mere fleksibel, kan du overveje en aflang powermagnet på 25x15x6 mm. i stedet. Det giver dig flere justeringsmuligheder med hjulcoveret.

Bemærk at magneterne uden gummicoating eller plastcover ikke er rustfri. Det gør dog ikke noget ved styrken - det er alene synsmæssigt, og overfladerust kan i de fleste tilfælde fjernes med finkornet sandpapir eller ståluld.

For at give løsningen den største styrke, valgte vi at bruge magneter på begge flader; dvs. på campingvognen og i coveret.

Du kan også vælge metalplader

Hvis behovet for styrke er mindre, kan du vælge at erstatte den undersænkede pottemagnet med en undersænket metalplade, der er magnetisk (men ikke en magnet i sig selv). Det kunne f.eks. være en Ø12 mm. metalplade. Den sættes på campingvognen, der hvor skruen til tryklåsen sidder, og så kombineres den med en indsyet magnet i selve coveret.

OBS! Det er nødvendigt at bruge en magnet sammen med metalpladen, da metal mod metal ikke er magnetisk.

Afstand er en vigtig faktor

Har du et tykt hjulcover?

Du skal være opmærksom på, at den magnetiske styrke reduceres ved afstand: jo længere afstand, der er mellem magnet og magnet eller magnet og metalplade, desto mere reduceres styrken. Så et tykt cover nødvendiggør brug af magnet mod magnet, da der så kommer et magnetfelt fra begge sider (i modsætning til magnet mod metal). Og så skal du huske på, at en plan flade giver bedre forhold for magnetismen, så sørg for så vidt som muligt at glatte stoffet ud, når du syr magneter ind i stoffet.

Relaterede produkter - Fastgørelse af hjulcover på campingvogn

Erstat tryklåse andre steder

Ovennævnte løsning for hjulcover til campingvogn og erstatning af tryklåse med magneter er naturligvis en metode, der kan bruges mange andre steder også - ikke kun på en campingvogn. Det kunne f.eks. være på et telt, en sejldug el.lign. Mulighederne er mange med magneter. Og vi vil gerne hjælpe dig med valg af styrke til dit projekt, hvis du er i tvivl om, hvad du skal bruge. Vi sidder klar i kundeservice på alle hverdage i åbningstiden - send os en e-mail eller ring på tlf. 71993612.