Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. DIY korkprop køleskabsmagneter

DIY korkprop køleskabsmagneter

Bente kontaktede os, da hun ønskede at få nogle stærkere magneter til sine hjemmelavede korkprop køleskabsmagneter med små planter i. Bente havde nemlig købt magnetbånd i en hobbyforretning og det blev ikke særlig pænt, da det kunne ses, når korkproppen blev hængt op.
Bente tog derfor kontakt til vores kundeservice, som anbefalede vores power magneter i 8x1 mm. Det var nemlig vigtigt for Bente, at magneterne sagtens kunne holde og samtidig ikke var særlige høje (de skulle være så flade som muligt).

Det er en rigtig sjov ide at genbruge korkpropper fra dine yndlings-vine. Måske kan du også være heldig, at finde nogen der har samlet en masse sammen, som du kan få ganske gratis.

Det er faktisk meget nemt, at lave disse DIY korkprop køleskabsmagneter, så du kan sagtens gøre Bente kunsten efter.

Lav selv korkprop koeleskabsmagneter

Du skal anvende:

Hvilke korkpropper kan jeg bruge?

Du kan bruge næsten alle typer af korkpropper, men vi har alligevel et par gode råd fra Bente.
Det kan være lidt svært at få en plante i en champagneprop (da den ikke er særlig høj) – så det vil vi som udgangspunkt ikke anbefale dig. Det kan dog være, at du har fundet nogle korkpropper med flotte motiver. Bente kan anbefale korkproppen fra vinen ”Why Not” – da den er et par mm større, så der nemlig er plads til planten. Visuelt ser det også ret godt ud med teksten ”Why not”, når de hænger på køleskabet.

En lille bonus info: Bente kan også skrive under på, at vinen er ret god, så det er win-win.

Sådan laver du selv korkprop køleskabsmagneter:

Du starter med at skære ned i proppen, her ca. 2-3 mm. fra proppens kant (alt efter størrelsen på dine korkpropper). Her skal du stille og roligt fjerne små stykker kork med kniven. Du kan bruge f.eks. en syl til at gøre hullet større. Efter du har fjernet ca. 5 mm., kan du stille og roligt tage din urtekniv ned i hullet og løsne korken. Her skal hullet i alt cirka være mellem 2-3 cm dybt, så der er plads til både jord og plante.

Nu skal du til at lime magneten fast på bagsiden. Bente brugte her power magnet 8x1 mm., som sagtens kan bære både korkprop, jord & plante.

Her anbefaler vi at bruge en superlim, så du er sikker på, at magneten sidder godt fast. Påfør både lidt lim på korkproppen samt magneten og vent til, at det er helt tørt.

Her skal du faktisk vente ca. 24 timer før, at limen er hærdet igennem. Bente synes også det var lidt svært at vente, men det er vigtigt for, at magneten ikke falder af igen.

Når du er helt færdig med dine korkpotter, så skal du hælde lidt jord i hullet. Her kan Bente anbefale, at du bruger en pincet til formålet. Sæt nu en lille plante i jorden – og fyld evt. lidt jord i. Vand herefter planten en lille smule. Det der svarer til ca. 4-5 dråber vand.

Hvis din plante har brug for lidt ”støtte”, kan Bente anbefale dig at bruge en tandstik.

Nu er du helt færdig med dine hjemmelavede kork-magneter og kan hænge dem på køleskabet.

Hvilke magneter kan du ellers bruge?

Det er helt klart det bedste at bruge små stærke power magneter til korkpropperne. Vægten på planten, jord og korkprop er ca. 24 gram, så du kan også bruge vores power magnet 6x1 mm., såfremt du ønsker en mindre magnet. Vi anbefaler dig, at finde en magnet med en styrke på min. 300 g., så er du nemlig sikker på, at korkproppen ikke falder ned.

Selvom magnetbånd kunne virke til at være en nem løsning kan vi altså ikke anbefale dig at bruge det. Vores grå magnetbånd med selvklæb fungerer ikke særlig godt til runde propper. Det virker nemlig bedre på en flad overflade, da du får mest mulig magnetisme.
 

Har du spørgsmål til DIY korkprop køleskabsmagneter?

Så kan du altid kontakte os på enten mail eller telefon. Vi har nemlig selv lavet en del køleskabsmagneter – så vi er klar på, at give dig den bedste rådgivning. Du er altid velkommen til at sende os billeder af dine hjemmelavede korkmagneter. 

Relaterede produkter - DIY korkprop køleskabsmagneter