Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Magnetisk mætning

Magnetisk mætning er et lidt abstrakt begreb, men vi vil her forsøge at sætte lidt ord på det, så du kan blive klogere på, hvad det betyder med magnetisk mætning, og hvorfor det er vigtigt i forhold til valg af magneter.

 

Sagen er den at vi ofte har folk der siger ”jeg har købt denne her kraftige magnet, hvorfor sidder den ikke bedre fast?”. og det kan være på grund af magnetisk mætning. 

 

En magnet skal jo have noget at holde fast i. Man sige at en magnet er delt up i mange små magnetiske områder (domæner). Og det de skal holde fast i, i f.eks. en jernplade kan vi for letheds skyld også kalde for domæner. Hvis den stærke magnet så har 1000 domæner at gribe fat med, nytter det jo ikke så meget hvis metalpladen kun har 100 domæner at gribe fat i. for så kan magneten ikke bruge hele sin kraft. Man kan sige at 900 af dens domæner bare vil stå og kigge på, uden at foretage sig noget fornuftigt. 

Så det kan være en af årsagerne til ens super 130 kg. magnet er lige til at pille af, hvis den kun sidder fast på en lille 1 mm tyk metalplade. Der skal være noget at holde imod med. 

 

Se eventuelt videoen her, der forklare det på en lidt anden måde: 

https://www.youtube.com/watch?v=mKVR1coZyos