Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Kan jeg bore eller save i magneter?

Ændring af neodymmagneter

Vi kan ikke anbefale, at man hverken borer eller saver i neodymium magneter selv. Det er der flere grunde til: først og fremmest er neodymmagneterne lavet til at få mest muligt kraft ud af dem. Det gør man med en tynd forniklet overflade, som holder sammen på magneten. Denne overflade kan ikke tåle, at man hverken borer eller saver i den. Og når man kommer igennem overfladelaget, kommer man ind til den rå magnet, som er skrøbelig og udsat for korrosion og tæring i større grad end før. Hvis man begynder at bore eller save i magneterne, resulterer det ikke kun i magnetsplinter men også i brandfarligt støv. Dertil kommer, at varmen (der bliver skabt under boringen) simpelthen demagnetiserer magneten.

Har man brug for at ændre en magnet, skal man overlade det til professionelle, som har det rette diamantbor og kølingsudstyr. Men der er stadig stor chance for, at magneten ikke kan tåle det og knækker. Derfor er vores klare anbefaling, at man køber en magnet, der har den rette form, i stedet for at man forsøger at ændre en "færdig" magnet.

Ændring af ferritmagneter

Ovenstående anbefalinger gælder også for ferritmagneter. De kan ganske vist holde til flere grader, før de bliver demagnetiseret. Men det er en rå magnet uden overflade, som ligeledes er skrøbelig. Tager man en ferritmagnet og knækker, så vil man se, at man får et meget ujævnt "knæk". Det ødelægger ikke magnetens magnetisme - kun magnetens udseende og samlede bæreevne. Men så står man med to stykker magnet, som er svære at passe ind i en form af en vis størrelse. For der er jo som regel en grund til, at man ønsker at ændre på en magnets form og størrelse. Og det er bare meget svært at opnå, efter en magnet er støbt.

Konklusion

Hvis du ikke har tid til at læse alt det, der er skrevet ovenfor, så kommer den korte konklusion her: 

Du skal ikke ændre på magneter ved at save eller bore i dem - de kan ikke holde til det.