Bestil på hverdage inden kl. 14:00 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside

Hvad er magnetfolie?

Nyttig viden før du vælger magnetfolie

Magnetbånd er lavet af magnetfolie, som er en bøjelig magnettype med blandede poler. Dvs. der er ikke en nordpol på den ene side og syd på den anden, men det kan fæstne med et andet stykke magnetbånd eller andre magnettyper. Fleksibiliteten gør, at det kan sidde på buede flader som f.eks. biler, radiatorer og rør.

Folien består af strontium ferrit og en bøjelig plastik, der til sammen giver en magnetfolie, der fungerer som en magnet og derved kan gøre ting som billeder og skilte magnetiske.

Kan man bruge alle slags magneter på magnetfolie? 

Det er ikke alle magneter, du bør bruge sammen med magnetfolie. Det bedste er at bruge magnetfolie mod et andet stykke magnetfolie eller mod metal. Du kan godt bruge neodymium eller ferrit magneter på magnetfolien, men da magnetismen i permanente magneter er så meget kraftigere end den i magnetfolien, vil brug af permanente magneter skade foliens magnetiske struktur, og over tid vil du opleve, at magnetismen i magnetfolien er så ringe, at dine magneter falder ned. Dette vil ikke ske, hvis du kombinere magnetfolie med andet stykke magnetfolie eller med metal.

Hvor stærkt er magnetfolie?

Styrken på magnetbånd og -ark måles i styrke pr. cm2. Dvs. hvor meget styrke der er i hver centimeter af magnetbåndet. Jo større og længere et stykke magnetfolie, desto højere styrke. Eksempelvis vil et magnetark eller 2 strimler 40 mm. magnetbånd ved siden af hinanden sagtens kunne bære en pande, hvis blot hele pandens bund støtter mod magnetfolie. Men du vil ikke kunne hænge samme pande på en enkelt strimmel 40 mm. magnetbånd, da den samlede styrke ikke er høj nok.

  • Vores magnetbånd og -ark uden farve (mørkegrå) har en styrke på ca. 100 gram pr. cm2.
  • Vores farvede magnetbånd- og ark med farve har en styrke på ca. 80 gram pr. cm2.

Forskellen på farvet og ikke farvet magnetfolie ligger i efterbehandlingen af magnetfolien, når den farvede coating lægges på, samt den ekstra påførte vægt til folien, som det farvede lag giver.

Hvilken side er stærkest?

Den mørkegrå side af alt magnetfolie er den stærkeste. På farvet magnetbånd (og magnetark) er det den side, som ikke har en farvet coating. På det rå magnetbånd uden farve er det den plane side uden rille.

Der er forskel på siderne, fordi magnetlaget ligger mere yderligt på den ene side. Og på det farvede magnetbånd skaber det farvede lag endnu mere afstand til magnetblandingen i den bøjelige plastik, hvorfor forskellen på hvor magnetisk de to sider er bliver en del større på farvet magnetfolie.

Hvor meget skal jeg bruge?

Behovet for antal meter kommer an på, om du skal sætte magnetbåndet på en eller to flader. Dvs. hvis du f.eks. skal hænge et skilt eller gardiner op, hvor begge dele skal gøres magnetiske med magnetbånd, så skal du huske, at du skal bruge det samlede mål x 2.

I forhold til styrkebehov bruges magnetfolien ofte på metalflader så som lagerreoler eller på whiteboards, når man skal bruge en flade at skrive på el.lign., eller hvis du skal bruge magnetprint. Og her er det blot rart at vide, at længere stykker giver bedre magnetisk klæbeevne - dvs. magnetfolie som opmærkning til lagerreoler virker mere magnetisk, jo breddere et stykke du klipper.

Vi sælger magnetbånd fra 1 meter og ark fra 1 stk. Du kan se den præcise minimums-specifikation under hvert varekort.

Hvilke farver findes det i?

Fælles for al magnetfolie er den mørkegrå bagside. Men derudover findes det både med og uden farvet coating.

Bl.a. finder du disse farver:

  • Rød
  • Gul
  • Grøn
  • Blå
  • Sort
  • Hvid

Den farvede folie er god til at signalere forskellige ting eller til at skrive på. Vi har også en folie med skrivbar overflade, hvor du kan bruge den præcis som et whiteboard, når du bruger whiteboard markers. Hvis du derimod skal skrive eller tegne noget, der er mere permanent, kan du skrive med permanente markers på den alm. magnetfolie.

Vil du teste det af først?

Vi har salg fra 1 stk. og 1 meter. Vi tager ikke magnetbånd retur, der er klippet eller skåret i. Så hvis du er i tvivl om produktvalg, kan du starte med at bestille en enkelt, før du lægger en større ordre. Ubrugte varer kan naturligvis sagtens returneres, så længe indpakningen er intakt, og der ikke er brugsmærker på varen.

Kan jeg fjerne selvklæbende magnetbånd igen? 

Vi har sat en ret kraftig selvklæber på vores magnetbånd med selvklæb på. De første par timer vil du kunne tage det ned igen. Men efter 24 timer sidder det ret godt fast, og efter 72 timer skal du fjerne det med en hårtørrer. Hvis du fjerner eller rykker rundt på magnetbånd, er der kommet luft til limen, som kan gøre, at selvklæben ikke virker mere. Undgå derfor at rykke rundt på selvklæbende magnetfolie, når først det er klistret op. Og husk at give det et lige fordelt og fast tryk over det hele for at få limen til at virke bedst.

Kan magnetbånd forstyrre elektronik? 

Magnetismen i magnetbånd er så lav, at den ikke forstyrrer elektronik. Så du skal ikke være varsom med brugen af magnetbånd og magnetark i nærheden af elektriske komponenter som f.eks. computere, mobiltelefoner eller lignende.