Bestil hverdage før kl. 14 for dag-til-dag levering

Indtast søgeord for at søge...

Søger...

Øv! Der var ingen produkter, der matchede din søgning.

  1. Forside
  2. Hvad er en pottemagnet?

Hvad er en pottemagnet?

En pottemagnet er kort fortalt en magnet, som er indkapslet i en stålpotte. Fordelen ved stålpotten er, at den forstærker magnetens styrke, når den har direkte kontakt med en magnetisk overflade. Vi anbefaler derfor ikke, at du fjerner stålpotten fra magneten.

Vi har både ferrit pottemagneter og neodym pottemagneter, dog er størstedelen af vores sortiment inden for neodym magneter.

Neodym pottemagneter

Pottemagneten lavet af neodym anbefales til indendørs brug, da den ikke er beskyttet på nogen måder og der kan derfor dannes rust. Du kan dog bruge en gummihætte til at beskytte pottemagneten, som gør den egnet til udendørs brug også. Gummihætten vil skabe afstand mellem magnet og det magnetiske modstykke og reducere magnetens styrke.

De fleste neodym pottemagneter kan tåle en temperatur op til 80 grader celsius. Det anbefales dog, at pottemagneterne bruges ved alm. stuetemperatur.

Ferrit pottemagneter

Ferrit pottemagneterne kan du nemt bruges udendørs, da de tåler stort set alt slags vejr. Vores ferrit pottemagneter kan holde til en temperatur op til 50 grader celsius, hvilket er en del lavere end hvad ferrit magneter normalt kan holde til. 

Modstykke til en pottemagnet

Vi anbefaler, at du bruger en metalplade, som har samme diameter eller en lille smule større end pottemagnet. Du sikrer dermed, at du udnytter magnetens fulde styrke, og der ikke er noget, der går tabt. Her kan du enten vælge vores undersænkede metalplader eller metalplader med lim. 

Du kan også sagtens bruge en neodym magnet eller ferritmagnet som modstykke. Du vil dog ikke kunne udnytte pottemagnetens styrke fuldt ud, hvis du gør det. Du skal derfor vælge magneter med en højere styrke. 

Hvorfor kan jeg ikke sætte to pottemagneter oven på hinanden?

Du kan ikke sætte to pottemagneter direkte oven på hinanden. Her kan du faktisk kun sætte dem side om side, som du kan se på billedet herunder:
pottemagneter sidder ved siden af hinanden
Den klæbende flade på pottemagneten har den samme pol. Når du så forsøger at sætte en pottemagnet ovenpå, vil de to magneter frastøde hinanden. Men stålpotten er stadig magnetisk – og den tiltrækker pottemagneten. Pottemagneterne vil derfor sætte sig ved siden af hinanden.

Relaterede produkter - Hvad er en pottemagnet?